GÜNDEM Haber Girişi : 17 Kasım 2023 11:27

İkramiyeden yararlanamayan emekliler için geri adım atıldı! 5000 liralık ikramiye ile ilgili flaş gelişme

İkramiyeden yararlanamayan emekliler için geri adım atıldı! 5000 liralık ikramiye ile ilgili flaş gelişme
Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir seferlik verilecek olan 5 bin liralık emekli ikramiyesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İkramiye alamayan emekliler için geri adım atıldı. İşte ayrıntılar...

 

ALPARSLAN DİYARI- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 bin TL’lik ikramiye konusundaki yeni talimatı, emekli çiftçilerin bu ödemeden yararlanamamasıyla gündeme oturmuştu. Emekli çiftçilerin bu haklarının dışında kalması, geniş bir tepki dalgasına yol açmış ve bu durum hükümeti harekete geçirmişti.

 

Çalışmayan emeklilere yapılan 5 bin TL’lik ikramiyeden emekli çiftçilerin faydalanamaması, 1,5 milyonu aşkın çiftçi için büyük bir hayal kırıklığına sebep olmuştu.

 

Bu durum üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a yönelerek bu konuda çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

 

 

Son gelişmeler ise, emekli çiftçilerin bu ikramiyeden yararlanabilmesi için yeni düzenlemelerin yapılacağı yönünde.

 

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmaları nedeniyle ikramiye hakkından mahrum kalan 1,5 milyon civarındaki çiftçi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda çözüm odaklı adımlar atılması talimatı verdiği belirtiliyor.

 

Özellikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki kayıtların bu durumu tetiklediği vurgulanırken, AKP kaynakları, emekli çiftçilerin ikramiye hakkını elde edebilmesi adına yapılacak düzenlemelerin, geniş kapsamlı bir yasa teklifiyle yakın zamanda TBMM Genel Kurulu’na sunulabileceğini ifade ediyor.

 

 

Emekli çiftçilerin yaşadığı bu sorunun çözümü için adımların atıldığı bu süreçte, hükümetin emekli çiftçilerin de bu haklardan eşit şekilde yararlanabilmesi adına çalışmalarına hız kazandırdığı gözlemleniyor. Bu yöndeki gelişmelerin, emekli çiftçilerin beklentilerini karşılayacak nitelikte olması bekleniyor.

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar