GÜNDEM Haber Girişi : 14 Eylül 2023 11:48

İkinci el araç satışında tercih edilen markalar açıklandı

İkinci el araç satışında tercih edilen markalar açıklandı
Volkswagen, Türkiye ikinci el online araç pazarında en çok tercih edilen marka oldu. Clio binekte, Doblo ise hafif ticaride en çok satılan modeller oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Indicata'nın ikinci el online pazar raporu verilerine göre, ikinci el online araç pazarındaki satışlar yüzde bir artarak 125 bin 935'e ulaştı.

 

Türkiye ikinci el online araç pazarında geçen ay Volkswagen en çok tercih edilen marka oldu. Model bazında binekte en çok Renault Clio, hafif ticaride ise Fiat Doblo satıldı. Indicata'nın ikinci el online pazar raporundan derlediği verilere göre, Türkiye ikinci el online araç pazarındaki satışlar, geçen ay 2022'nin aynı ayına göre yüzde bir artarak 125 bin 935'e ulaştı.

 

Satışların yüzde 82'sini otomobiller, yüzde 18'ini ise hafif ticari araçlar oluşturdu. Ocak-Ağustos 2023 dönemine bakıldığında ise ilan adedinde yüzde beş, satış adetlerinde ise yüzde 13 artış kaydedildi.

 


LK 10 MARKA SATIŞLARIN YÜZDE 76'SINI OLUŞTURDU


Ağustos ayında Türkiye ikinci el online araç pazarında en çok tercih edilen ilk 10 marka, toplam satışların yüzde 76'sını gerçekleştirdi. Bu markalar sırasıyla Volkswagen, Renault, Fiat, Ford, BMW, Opel, Mercedes-Benz, Peugeot, Hyundai ve Toyota oldu.

 

 

BİNEK ARAÇTA CLİO TERCİH EDİLDİ


Online binek araç pazarında en çok satılan model ağustos ayında Renault Clio olurken, hafif ticari araç pazarında en çok tercih edilen model Fiat Doblo oldu. Ağustos ayında en hızlı satılan marka ortalama 48 günle Fiat olurken, en yavaş satılan marka 69 günlük satış hızıyla BMW olarak belirlendi.

 

Indicata, Türkiye'deki ikinci el online araç pazarını tarayarak günlük 450 binden fazla ikinci el araç datasını analiz ediyor. Rapordaki satış verileri, ikinci el ticareti yapan 40 binden fazla kurum ve kuruluşun online pazarda verdikleri ilan verilerine dayanıyor.

 

Haber Merkezi
 

Resmi İlanlar