YAŞAM Haber Girişi : 18 Mart 2024 15:44

İftardan sahura kadar kaç bardak su içilmelidir?

 İftardan sahura kadar kaç bardak su içilmelidir?
Diyetisyenler iftar ile sahur arasında tüketilmesi gereken su miktarının ortalama 2 ile 2,5 litre olduğunu belirttiler.

 ALPARSLAN DİYARI-Diyetisyenler, sahurda içilmesi gereken suyun miktarının kişiden kişiye değişkenlik gösterdiğini, bunda da kişinin vücut yapısı, yaşı, cinsiyeti ve fiziksel aktiviteleri gibi durumların etkili olduğunu söylediler.

 

Ramazan ayında yapılması gerekenler hakkında bilgiler veren Diyetisyenler,“Sahurda en az 1 ya da 2 bardak su içerek yemeğe başlamak iyi bir başlangıç olur.

 

Amaç gün içinde vücudu susuz bırakmamaktadır. Sahurda bitki çayı içilmesi de su ihtiyacını karşılamak yönünden fayda sağlar. Sahur sürecinde yetişkin bir bireyin yaklaşık 1 litre (4-5 bardak) suyu tüketip iftardan sahura geçen süre içinde de 1-1,5 litre (6-7 bardak) su tüketmesi önerilir.

 

İftar ile sahur arasında tüketilmesi gereken su miktarı ortalama 2 ile 2,5 litredir. Bu da yaklaşık 10-15 bardak suya karşılık gelmektedir. Ancak bu miktarı tek bir öğünde tüketmenin vücuda çeşitli zararları olabileceği için iftar ile sahur arasında dengeli bir şekilde yayılması gerekir. Ayrıca sadece sahurda tüketilen su miktarının fazla olması da mide bağırsak sisteminde toksik etki gibi durumlara sebep olabilir” dediler.

 

"HABER MERKEZİ"

 

Resmi İlanlar