MUŞ Haber Girişi : 09 Ekim 2023 17:40

HÜDA-PAR Muş İl Başkanı Çağlayan, kenttin sorunlarını sıraladı: Çözüm için yetkililerle görüşecek! 

HÜDA-PAR Muş İl Başkanı Çağlayan, kenttin sorunlarını sıraladı: Çözüm için yetkililerle görüşecek! 
HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, kentte tespit ettikleri aksaklıkları kamuoyuyla paylaştı. Birçok alanda sorun tespit ettiklerini ifade eden Mehmet Şirin Çağlayan, sorunların çözümü için de ilgililerle görüşeceklerini söyledi

ALPARSLAN DİYARI- HÜDA PAR Muş İl Başkanlığı, vatandaşların sürekli gündeme getirdiği sorun ve sıkıntılarla ilgili bir rapor hazırladı.

 

 

 


HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları yerinde tespit etti. Kaldırım ve yol işgali, su sıkıntısı, şehir içi servis sorunu, başıboş köpekler, mesire alanlarının temizliği gibi sorunlara dikkat çeken Mehmet Şirin Çağlayan, yaşanan aksaklıklarla ilgili bir rapor hazırladıklarını ve ilgili mercilerle görüşmeler yapacaklarını söyledi. Vatandaşların yaşadığı sorun ve sıkıntılarına çözüm bulmak adına HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak saha çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Başkan Mehmet Şirin Çağlayan, “Yaptığımız son ziyaretlerimizde, halkımızla ilimize dair meseleleri konuştuk. Vatandaş, ilimize dair bazı ihtiyaç ve sorunlara dikkat çekti, bazı taleplerde bulundu. Her yaptığımız ziyarette, belki bizzat yaşadığımız fakat bugüne kadar çok da fark etmediğimiz, belki farkında olduğumuz ancak duyarsız kaldığımız birçok sorun bize iletiliyor. Bize iletilen sorun ve şikâyetlerin sadece bazılarını kamuoyunun nazarına sunuyoruz” dedi.

 

 

 

 

KALDIRIM VE YOL İŞGALİ SORUNU

 

Vatandaşların büyük kesiminin kaldırım ve yol işgalinden mustarip olduğunu dile getiren Başkan Çağlayan şöyle konuştu, “Çarşıya uğrayan hemen her insanımızın şahit oluğu bir sorun; esnafın kaldırım, hatta yol işgali sorunudur. Bu mesele, belediyenin çok da dikkate almadığı/çözemediği, bu ihlalleri yapan esnafın ise her geçen gün işi biraz daha ileriye götürdüğü ve her geçen gün giderek daha da kötü bir hal aldığı önemli bir meseledir. Bu hak ihlallerinin önüne kesinlikle geçilmesi gerekir. Bu durumda yapılması gereken şey, her esnafımızın kendi kullanım alanı içerisinde kalması, belediyenin ise hak ihlali yapan esnafa gereken müdahaleyi yapmasıdır. Ayrıca halkın, hatta kendi komşusunun hakkına giren esnafa da, kendi işyeri sınırları içerisinde kalmalarını, insan hakkına riayet etmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz. İlgililere de şu hususun altını çizerek hatırlatıyoruz ki, hiç bir insanımızın hakkı bir başkasının menfaatine feda edilemez.”

 

 

 

 

ŞEHİR İÇİ SERVİS ARAÇLARI SORUNU

 

Okulların açılmasıyla beraber doğal olarak şehirde bir yoğunluk oluştuğunu dile getiren Çağlayan şehir içi servis araçlarıyla ilgili şunlara dikkat çekti “Okulların açılmasıyla beraber doğal olarak şehirde bir yoğunluk oluştu. Bu nedenle şehir içi servis araçlarına daha fazla ihtiyaç duyuldu. Şehirdeki yoğunluğun kaldırılabilmesi/hafifletilmesi için hat arabalarının sayısının arttırılması veya mevcut arabaların seri çalışmaları sağlanmalıdır. Havuz sisteminin şoförlerimiz için rahat davranmaya sebep olduğunu kabul etmek gerekir ancak gayretle halka hizmet en öncelikli işimiz olmalıdır. Belediye bu konuda gereken denetimi yapmalı, mağduriyete neden olacak durumları/ihmalleri gidermelidir. Bazı şoförlerimizin vatandaşa karşı üsluplarının sert olduğu yönündeki şikâyetlere ise; şayet varsa böyle bir durum, şoförlerimize; vatandaşa nezaket ve yumuşaklıkla davranmalarını tavsiye ediyoruz.”

 

 

 

 

SU SIKINTISI, KESİNTİLERİ SORUNU

 

Son zamanlarda kentte yaşanan su sıkıntısı konusunda çok fazla şikâyet aldıklarının altını çizen Çağlayan şöyle konuştu, “Her ne kadar Alparslan-2 Barajı’ndan merkeze getirilecek olan içme suyu çalışmaları son aşamaya gelmiş ise de son 3 aydır yaşanan su sıkıntısı halkı bezdirmiştir. Her tarafı tabiri yerindeyse su fışkıran ilimizde aylardır su sıkıntısının yaşanmasının mantıklı bir izahı yoktur. Her ne kadar belediye bu konudaki eksiğini itiraf etmiş, özrünü beyan etmiş ise de, aylardır yaşanan bu sıkıntı, Alparlan-2 Barajı’ndan şehre su verilmesi için yapılan çalışmaları nihayete erdirmek suretiyle giderilmelidir. Barajdan gelecek olan su şehre verilinceye kadar alternatif çözümler getirilmelidir. Ayrıca yağışların başlamasıyla beraber maalesef halkımız (her yıl olduğu gibi) yeniden çamur bulaşmış su kullanmak zorunda kalmıştır.”

 

 

 

 

SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU

 

Çarşı ve sokakların başıboş köpeklerle dolu olduğunu ifade eden Çağlayan şunları kaydetti, “Sabah camiye giden vatandaş saldırıya uğruyor. Okula giden çocuk saldırıya uğruyor. Çarşıda yürüyen halkımız, vatandaşımız saldırıya uğruyor. Velilerimiz çocukları okula yalnız gönderemiyor. Bilhassa eski halin içinde, bölgesinde köpekler gruplar halinde dolaşmakta, vatandaşı rahatsız etmekte. Yeni otogar, mezbaha bölgesinde her gün köpekler araçların altında kalmakta. Şehrin hangi mahallesine, köşesine gittiysek aynı manzara ile karşı karşıya kalmaktayız. Yani şehir resmen köpek istilasına uğramış durumda. Bu sorun yıllardır devam ediyor. Yetkililer bu konuda vatandaşın çağrılarını, şikâyetlerini dikkate almamış, bu soruna bir çözüm getirememiştir. Çözüm, kısırlaştırma çalışmaları yapılmalı, köpekler için barınma evleri uygun hale getirilip sokaktaki köpekler kesinlikle barınma evlerinde kontrol altına alınmalıdır. Aksi halde bu durum önü alınmaz bir soruna dönüşecektir.”

 

 

 

AHMADİ XANÉ VE TOPRAKBABA PARKI CİVARINDA ÇÖP VE DUMAN SORUNU

 

Mesire alanlarının temizliğine de dikkat çeken Çağlayan, “Bir memlekette, halkın dinlenmesi ve rahat bir nefes alması için sosyal alanlar elzemdir. İlimizde de bu anlamada son yıllarda güzel hizmetler yapılmıştır ancak yapılan hizmetin vatandaş için külfete dönüşmemesi için de gereken tedbirlerin alınması gerekir. Ahmadi Xané ve Toprakbaba Parkında çöp dumanından dolayı maalesef nefesler kesiliyor. Park civarındaki çöplük ve bu çöplükteki yangın ve koku hem dinlenmek için parka gelen şehir halkının, hem de civardaki köy ve mahalle sakinlerinin hayatlarını çekilmez hale getirmiştir. Parka dinlenmek için giden şehir halkı ve bilhassa bölgedeki köy sakinleri bu durumdan dolayı rahatsızlıklarını dile getirmiş, bu çöplüğün biran önce bu bölgeden kaldırılması talebinde bulunmuşlardır” ifadelerini kullandı.

 

 


EN ÇOK DİLE GETİRİLEN ŞİKÂYET

 

Görüştükleri hemen herkesten farklı şikayetler işittiklerini dile getiren Çağlayan şunları kaydetti, “Halkın muhatapları icra makamında olanlardır. En fazla dile getirilen şikâyet ise icra makamında olanların halkın şikâyet ve taleplerine duyarsız kalması, halkın taleplerine cevap verilmemesi veya hizmetlerin geciktirilmesidir. İhmal edilen her hizmetin bir hak gaspı olduğunu bilmek, unutmamak gerekir. İcra makamında olanlara bu bilinç ve hassasiyetiyle davranmak gerektiğini özellikle hatırlatırız. HÜDA PAR olarak halkımızın talep, sorun sıkıntılarına çözüm bulmak adına elimizden gelen çaba ve gayreti ortaya koyacağız inşallah. Ebetteki bize iletilen her sorunun da muhatapları vardır. Temenni ederiz ki halkın ve sorunların muhatapları, dile getirilenlere kayıtsız kalmaz, yapılması gerekenleri zamanında yapmaya gayret ederler.”

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

Resmi İlanlar