EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 24 Eylül 2024 01:30 Haber Girişi : 24 Eylül 2024 01:59

Hollanda merkezli şirket duyurdu: Muş’tan 3 bilim insanı bu listede yer aldı!

Hollanda merkezli şirket duyurdu: Muş’tan 3 bilim insanı bu listede yer aldı!
Muş Alparslan Üniversitesinden (MAUN) 3 fakülte dekanı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer almayı başardı. İşte ayrıntılar…

ALPARSLAN DİYARI- Stanford Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı tarafından her yıl hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinde bu yıl Türkiye'den 1.518 bilim insanı yer aldı. Muş Alparslan Üniversitesi'nden ise 3 öğretim üyesi bu prestijli listeye girmeyi başardı.

 

Hollanda merkezli yayıncılık şirketi Elsevier tarafından yayımlanan liste, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olmak üzere iki ana kategoriye göre oluşturuldu. Bilim insanlarının sıralaması; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası kabul gören kriterler baz alınarak yapıldı.

 

Türkiye'den de birçok bilim insanının yer aldığı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Körpınar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Bursal ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Körpınar yer aldı.

 

 

REKTÖR ALİCAN’DAN TEBRİK

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Anadolu'da Bir Dünya Üniversitesi olma ülküsü ile yola çıkan Muş Alparslan Üniversitesi’nin bilimsel alanda Türkiye ve dünya çapında adından söz ettiren bir üniversite olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Üniversitemizi yaptıkları bilimsel çalışmalarla önemli bir yere taşıyan başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Talat Körpınar, Prof. Dr. Ercan Bursal ve Prof. Dr. Zeliha Körpınar olmak üzere tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

 

(Bülten)

 

Resmi İlanlar