GÜNDEM Haber Girişi : 31 Temmuz 2023 15:55

Her yıl ortalama 5 bin mezun var ama iş bulamıyorlar!

Her yıl ortalama 5 bin mezun var ama iş bulamıyorlar!
Optisyenlik mezunları her yıl çok sayıda mezun verildiğini ancak iş bulamadıklarından yakınarak Sağlık Bakanlığı’na ‘istihdam’ çağrısı yaptı. Optisyenlerin de sağlık teknikeri olduğunu belirten mezunlar, bakanlığın konuya çözüm bulmasını talep etti.

ALPARSLAN DİYARI- Optisyenlik mezunları her yıl ortalama 5 bin mezun verildiğini ancak iş bulamadıklarından yakındı.

 

Mezunlar, “Sağlık Bakanlığı Neden Hiç Optisyen Alımı Yapmıyor?” sorusu ile isyan ettiler. Muş’ta da sayıları artan mezunlar çağrılarına kulak verilmesini istedi. Alparslandiyari.com’da yer alan habere göre, taleplerini dile getiren bölüm mezunları şu ifadelere yer verdi: “2004 Tarihli 5193 Sayılı optisyenlik Hakkında Kanun’ ile optisyenlik Sağlık mesleği olarak tanımlanmıştı. Sağlık Bakanlığı Neden Hiç optisyen Alımı Yapmıyor? Göz polikliniklerinde, İl Sağlık Müdürlüklerinin optik biriminde, optisyenlerin görev alacağı yerlerde kimler istihdam ediliyor? Bu durumdan optisyenler Kaygılı.”

 

“İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNDE HİÇ OPTİSYEN YOK?”

 

“Optisyen sağlık teknikeridir” diyerek haklarını arayan sağlıkçılar; “Göz hastalıkları, optik ve optik aletler bilgisine sahip Optisyen neden hak ettiği yerlerde değil? Hastanelerde göz ünitelerinde, görme alanı, korneal tomografi, fakometre, tonometre, refraktometre gibi cihazları hemşireler değil optisyen kullanmalıdır. Neden İl Sağlık Müdürlüklerinde hiç Optisyen yok? Optik mağazalarını ebe, hemşire değil optisyen denetlemeli. Optisyenlerin de sesini duyun istiyoruz. İl-İlçe Sağlık Müdürlüğünde: Sağlık alanında olan bir idarede her yerde olduğu gibi burada da sağlık ile uzaktan yakından alakası olmayan nice insan mevcut. Bu durum biz Optisyenler tarafından mağduriyet olarak nitelendirilmektedir. Sağlık alanının olduğu yerde sağlıkçıların olması gerekir. İşinin ehline verilmesi gerekliliğini savunmaktayız.” ifadelerine yer verdi.

 

Haber: Emrullah Özbey

 

Resmi İlanlar