GÜNDEM Haber Girişi : 02 Aralık 2023 16:41

Hekim göçünde tüm zamanların rekoru kırıldı

Hekim göçünde tüm zamanların rekoru kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Giderlerse gitsinler” dediği hekimler, 2023 yılında yurtdışına gitmek için başvuru rekoru kırdı. Son 11 ayda "İyi Hal Belgesi"ne başvurarak yurt dışına gitmek isteyen hekim sayısı 2 bin 785’e ulaştı

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye’de görev yapan hekimler, düşük maaşlar, yoğun mesai, sağlıkta şiddet ve sağlık sisteminin yetersizliği nedeniyle çareyi yurt dışına gitmekte buluyor.

 

Yurt dışına gitmek için başvuruda bulunan sayısı her geçen gün artarken Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), verileri bir gerçeği ortaya çıkardı.

 

TTB, 2023'ün ilk 11 ayında yurtdışına gitmek için "İyi Hal Belgesi" başvurusu yapan hekimlerin sayısını açıkladı. TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, geçtiğimiz kasım ayında 244 hekimin “İyi hal belgesi” için başvurduğu, böylece 2023'ün ilk 11 ayında toplam başvuru sayısının 2 bin 785 olduğu ifade edildi.

 

2012’DE SADECE 52 KİŞİ BAŞVURU YAPMIŞ

 

Açıklamada, 2012'de iyi hal belgesi için 52 hekimin başvuruda bulunduğuna dikkat çekilirken, 11 sene sonra bu rakamın 2 bin 785 hekime çıktığı vurgulandı.

 

TTB sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"TTB'ye "İyi Hal Belgesi" başvuru sayısı;

Kasım ayında 244,

2023'ün ilk 11 ayında 2785 oldu.

Dün de söylediğimiz gibi; hekim göçünü tırmandıran sebepler var oldukça, mücadele haktır.

Türk Tabipleri Birliği, koşullar ne olursa olsun susmayacak, hekimlik değerleri ve toplumun sağlık hakkı için mücadelesini sürdürecektir."

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN “GİDERLERSE GİTSİNLER” DEMİŞTİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında yaptığı bir konuşmada yurt dışına giden hekimlere, "Varsın giderlerse gitsinler. Biz de yeni yetişen hekimlerle, asistanlarla götürürüz" diye tepki göstermişti.

 

 

HABER MERKEZİ

 

 

Resmi İlanlar