MUŞ Haber Girişi : 08 Aralık 2023 13:59

HEDEP Muş’ta Belediye Başkan adaylarını ön seçimle belirleyecek! 

HEDEP Muş’ta Belediye Başkan adaylarını ön seçimle belirleyecek! 
Muş Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden HEDEP Muş Milletvekili Sezai Temelli ve Sümeyye Boz 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerdeki adaylarını ön seçimle belirleyeceklerini söyledi.

ALPARSLAN DİYARI- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Muş Milletvekilleri Sezai Temelli ve Sümeyye Boz, Muş Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti.

 


MGC Başkanı Emrullah Özbey ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet eden Sezai Temelli ve Sümeyye Boz, seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini söyledi. Parti tabanının kendi adaylarıyla seçime girilmesinden yana tavır sergilediğini ifade eden Temelli, “Genel seçimlerde olan ittifak gibi bir ittifak kesinlikle söz konusu olmayacak. Zaten altılı masa şu an dağılmış durumda. İttifaktaki partiler kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini tek tek ilan ediyorlar. Biz o ittifakta zaten yoktuk. Sadece cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmadık. Yerel seçimlerde ise tabanımız kendi adayımız ile girmemizi istiyor. Biz alacağımız tüm kararlarımızı halkımıza sorarak alacağız” dedi.

 

 


Yerel seçimlerde yarışacak adayları ön seçimle belirleyeceklerini kaydeden Temelli, yapılacak ön seçimde sadece parti üyelerinin oy kullanmayacağını ifade ederek, “Seçimlerde yarışacak adaylarımızın herkes tarafından kabul görmesini önemsiyoruz. Şeffaflık ilkesini de baz alarak tüm seçim bölgelerinde ön seçim yapacağız. Çıkacak sonuca göre de adaylarımızı belirleyeceğiz. Bu seçimlerde sadece parti üyelerimiz oy kullanmayacak. Demokratik kitle örgütleri ve bugüne kadar emek vermiş herkes oy kullanabilecek. Sadece belediye eş başkan adaylarımızı değil, belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclisi üyelerimizin üçte ikisini yine ön seçimle belirleyeceğiz. Bundan sonraki tüm seçimlerde adaylarımızı ön seçimle belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Muş’ta ön seçimlerin Aralık ayı sonu veya Ocak ayı başında yapacaklarını sözlerine ekleyen Temelli, aday adaylığı başvurularının devam ettiğini kaydetti.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

Resmi İlanlar