MUŞ Haber Girişi : 11 Aralık 2023 15:18

Hayırda Buluşanlar Topluluğundan Gazze Duyarlılığı

Hayırda Buluşanlar Topluluğundan Gazze Duyarlılığı
Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) gönüllüleri Gazze’de yaşanan soykırıma, katliama sessiz kalmayarak “Gazze ”ye Acil Yardım” çağrısıyla yardım kampanyası düzenledi.

ALPARSLAN DİYARI- Kampanyaya öğrenciler başta olmak üzere, üniversite personeli ve hayırseverlerden büyük bir ilgi gösterilerek kısa sürede 146.260 lira toplandı.

 

 

Hayırda Buluşanlar Topluluğu Başkanı Yaren Sayan konuyla ilgili şunları söyledi: “İki aydan beridir İsrail tarafından Filistin’de uygulanan soykırım, katliam hepimizi derinden üzerken elimizden bir şeyin gelmeyişinin çaresizliğini yaşıyoruz. Ellerinden bir şey gelenler, devletler, hükümetler de maalesef yaşananlar karşısında sessiz, seslerini az da olsa yükseltenler de katliamın önüne geçememekte. Bizler de dualarımızla, düzenlediğimiz eylemlerle, boykotla ve maddi yardımlarla Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz.

 

“KAMPANYAMIZA ÇOK SAYIDA HAYIRSEVER DE DESTEK OLDU”

 

Topluluk olarak düzenlediğimiz yardım kampanyasına öğrencilerimiz başta olmak üzere hayırseverler yoğun bir ilgi göstererek Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olduklarını bir kez daha gösterdiler. Bizler, karınca misali, katil İsrail’in yaktığı zulüm ateşini söndürmeye çabalayıp mazlumdan yana taraf olduğumuzu her fırsatta belli etmeye çalışarak şahitliğimizi yerine getiriyoruz. Arkadaşlarımızı kendi harçlıklarından ayırıp kardeşleri için yardım eli uzatma çabası içerisinde görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmekte. Öğrencilerimizin yanı sıra kampanyamıza çok sayıda hayırsever de destek oldu. Bağışlanan paraların insani yardım organizasyonları aracılığıyla Gazze'ye iletilmesini sağlayarak, bölgedeki acil ihtiyaçlara destek olmayı amaçladık. Bu inisiyatif, üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilincini güçlendiren ve küresel meselelere duyarlılıklarını artıran olumlu bir örnektir.

 

“TÜM DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE ZULÜM UYGULANMAKTA”

 

 Biz Müslümanlar olarak zulmün her türlüsüne karşı çıkan ve kime karşı zulüm işlenirse işlensin bunun Allah’a isyan olduğunun bilincindeyiz. Rengi, dili, dini, ırkı, mensubiyeti ne olursa olsun bir insana eziyet etmek, onun hakkına tecavüz etmek asla tasvip edilemez. Zülüm Allah’ın gayretine dokunan kötü bir davranıştır. Zulme ortak olan Allah’ın düşmanı, şeytanın dostu olur. Zulümle elde edilen menfaat, insan için ateş ve azaptır. Allah: “Zulmedenler asla felaha eremezler.” (Enam, 21) diyerek zulmün boyutunu bizler için belirlemiştir. Maalesef yıllardır Filistin toprakları Siyonistler tarafından işgal edilmekle kalınmamış oradaki insanlara tüm dünyanın gözleri önünde zulüm uygulanmakta. Zulmün boyutları o kadar derinleşti ki adeta soykırım uygulanmakta. Tüm bunlar olurken elimizden sadece dua etmek, zulmü duyurmak, İsrail destekçilerini boykot etmek ve Gazze’deki kardeşlerimize yardım etmek gelmekte. Başlattığımız yardım kampanyası kapsamında kısa süre içerisinde 146.260 lira toplayarak gönderdik. Bundan sonra da Gazze için yardımlarımız ve Gazze duyarlılığımız devam edecek. Bu vesileyle kampanyamıza destek veren katkı sunan üniversitemize ve üniversitemizin tüm personeline öğrencilerine, hayırseverlerimize çok teşekkür ederiz.”

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

 

Resmi İlanlar