MALAZGİRT Haber Girişi : 19 Temmuz 2024 16:01

Hayata tutunma mücadelesi: Malazgirtli Murat Kaya protez bacak için yardım bekliyor

Hayata tutunma mücadelesi: Malazgirtli Murat Kaya protez bacak için yardım bekliyor
Malazgirt ilçesine bağlı Karaali köyünde yaşayan Murat Kaya, 2022 yılında geçirdiği elektrik çarpması sonucunda bir ayağını kaybederken diğer elini de işlevsiz hale getirdi.

 

ALPARSLAN DİYARI- Bu zorlu süreçte yanında olan iş insanı Kazım Yağmur'un desteğiyle elektrik borcunu ödeyip tedavi sürecine destek olan Kaya, şimdi yeniden yürüyebilme umuduyla bir protez bacağa ihtiyaç duyuyor.

 

İKİ YIL ELEKTİRİKSİZ KALDI İMDADINA İŞ İNSANI YETİŞTİ

 

Kazım Yağmur, Kaya'nın yaşadığı süreci anlatırken duygusal ifadelerle şunları dile getirdi: "Murat kardeşimiz, bizim için çok değerli bir insan. Kendisiyle yıllardır dostuz ve onun bu zorlu süreçte yanında olmak bizim için bir görevdi. İki sene elektriksiz kaldı 70 bin elektrik borcunu ödedik ve 2 senendir elimizden geldiği kadar yanında olmaya çalışıyoruz.Elektrik borcunu ödeyerek sadece maddi anlamda değil, manevi destek de sağlamaya çalıştık. Şimdi onun yeniden yürüyebilmesi için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız."

 

 

Murat Kaya ise sağlık durumuyla ilgili olarak, doktorların protez bacak önerisiyle umutlandığını belirtti ve şu açıklamayı yaptı: "Protez sayesinde çocuklarımla daha aktif zaman geçirebilecek ve günlük yaşamımı daha kolay sürdürebileceğim. Yardımlarınızı bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum."

 

 

Murat Kaya'nın protez bacağı için gerekli olan 350 bin ile 150 bin TL arasındaki maliyeti karşılayacak maddi imkanı olmadığı için hayırseverlerden ve yetkililerden destek beklediği belirtildi.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

Muş artık daha küçük: Bulanık'tan dolayı sınırları azaldı!

 

 

Resmi İlanlar