HASKÖY Haber Girişi : 16 Ağustos 2023 09:13

Hasköy halkına müjde! İkinci belediye otobüsü geliyor

Hasköy halkına müjde! İkinci belediye otobüsü geliyor
Hasköy’de ulaşım sorunu devam ederken müjde Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel’den geldi. Başkan Karayel, ilçe halkı için bir otobüs daha hizmete sunacaklarını belirtti.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Hasköy ilçesinde, son dönemlerde içinden çıkılmaz bir hal alan toplu ulaşım çilesine bir de 5 TL zam eklenince vatandaş isyan etti. Bugün yakıta yapılan zamlar sonrası toplu ulaşım ücretlerine yüzde 50’nin üzerinde zam geldi. Zamla birlikte 15 TL olan şehir içi tam ücret 20 TL’ye yükseltildi.

 

Hasköy halkının en büyük problemi ulaşımken bu duruma bir de ücreti 5 TL ucuz ulaşım aracı olan belediye otobüslerinin çalıştırılmaması eklendi. Halkın 5 TL yerine 20 TL vermeye mecbur bırakıldığını iddia eden R.M, “Bu her yıl olan bir durum ne zaman minibüs ücretlerine zam gelecek olsa bir bakmışız ki belediye otobüsü çalışmıyor. Bunun tek bir sebebi olabilir, bizleri sömürmek. Memur 20 TL’yi her gün verebilir ama belediyenin birazda öğrenci kesimini düşünmesi gerekir. Bu çocuklar her gün gidiş geliş için 40 TL’yi nerden bulsunlar” dedi.

 

İLÇE HALKINA İKİNCİ OTOBÜS MÜJDESİ!

 

Konu ile ilgili Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel şunları kaydetti, “Mevcutta olan belediye otobüsümüzün motorunda oluşan arıza nedeni ile parça istedik, parçaların gelmesini bekliyoruz. Halkımızı mağdur etmek gibi bir durum söz konusu olamaz hatta bu konu ile ilgili bir iyileştirme de yaptık müjdesini de Alparslandiyarı.com gazetesinden vermiş olalım.  2. Otobüsü de ilçemize almış bulunmaktayız. Bir hafta 10 gün içerisinde belediye otobüsümüz seferlere başlayacak.  Artık 2 belediye otobüsü ile halkımız daha rahat edecek.  Herkese şimdiden hayırlı olsun.”


Haber: Emrullah Özbey - Kader Akçil

 

Resmi İlanlar