HASKÖY Haber Girişi : 08 Ağustos 2024 14:08

Hasköy’de camiler arası futbol turnuvası başladı: Kuran kursu öğrencileri sahada

Hasköy’de camiler arası futbol turnuvası başladı: Kuran kursu öğrencileri sahada
Hasköy’de yaz Kuran kursu eğitimleri kapsamında camilerde Kuran eğitimi alan çocuklar, futbol sahalarında ter dökecek. Hasköy İlçe Müftülüğü koordinesiyle düzenlenen organizasyon, ilçedeki tüm camilerin katılımıyla gerçekleşiyor.

ALPARSLAN DİYARI-Turnuva, eleme ve grup müsabakaları şeklinde devam edecek. Hasköy İlçe Müftüsü Rıdvan Çelik, yapılan açıklamada, turnuvanın centilmenlik ve güzel mücadelelerle geçmesini temenni ettiklerini belirttiler. “Bu organizasyon, çocuklarımızın hem fiziksel hem de sosyal gelişimlerine katkıda bulunacak. Amacımız, Kuran eğitimini sporla birleştirerek daha verimli bir yaz dönemi geçirmelerini sağlamak,” dedi.

 

Turnuvada başarılı olan takım futbolcularına şampiyonluk kupasının verileceği belirtildi. Müftü Çelik, “Turnuvanın sonunda şampiyon olan takıma kupa takdim edeceğiz. Ancak asıl kazanan, centilmence mücadele eden ve güzel vakit geçiren tüm çocuklarımız olacak,” ifadelerini kullandı.

 

Turnuva boyunca yapılacak müsabakaların, çocukların takım ruhunu pekiştirmesi ve aralarındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmesi hedefleniyor. Organizasyon, camiler arası dayanışmayı artırarak, çocukların birlikte hareket etme yeteneklerini geliştirmelerine de katkı sağlayacak.

 

KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ SAHADA

 

Turnuvanın başlamasıyla birlikte, Hasköy’deki camilerde Kuran eğitimi alan çocuklar, futbol sahalarında yeteneklerini sergilemeye başladı. Eğitmenler ve veliler, çocukları desteklemek için sahalarda hazır bulunurken, turnuva maçlarının heyecanı tüm ilçede hissediliyor.

 

Hasköy İlçe Müftülüğü, bu tür sosyal ve sportif faaliyetlerle çocukların yaz tatillerini daha dolu dolu geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor. İlçede yoğun ilgi gören turnuva, çocuklar için hem eğitici hem de eğlenceli bir etkinlik olma özelliği taşıyor.

 

HABER HAFİZE KILINÇ

Resmi İlanlar