HASKÖY Haber Girişi : 01 Temmuz 2023 17:07

Hasköy’de Amatör Balıkçıların Bereketli Balık Avı

Hasköy’de Amatör Balıkçıların Bereketli Balık Avı
Muş’un Hasköy ilçesinde amatör balıkçılar Murat ve Karasu nehirlerinde balık tutmanın keyfini yaşıyorlar.
Hasköy’de Amatör Balıkçıların Bereketli Balık Avı


Hasköy İlçesinde vatandaşlar boş zamanlarında Murat ve Karasu nehrine giderek günlük balık ihtiyaçlarını karşılıyorlar.


Balık tutmanın çok keyifli olduğunu ve boş zamanlarını değerlendirdiklerini belirten amatör balıkçı Ercan Akçuru, “Aslında buraya stres atmak için geliyoruz. Şu dönemde de iyi balık çıkıyor. Havaların güzel olması da bu işin tuzu şekeri gibi oluyor. Bizler hem stres atıp hem de aksam sofralarımıza balık götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

“BALIK TUTARAK, STRES ATIYORUZ”

 

Muş’un Hasköy ilçesinde yaşayan vatandaşlar, yaz kış demeden balık avına gidiyor.  İlçede yaşanan işsizlik ve sosyal hayatın olmayışının stresini balık avlayarak geçirdiklerini söyleyen Ercan Akçuru, “Hasköy gelişememiş ve çok küçük bir ilçe.  Bu nedenle iş olanakları pek yok. Balıkçılık benim çalışmadığım dönemde edinmiş olduğum en eğlenceli hobi. Şuanda çalışıyorum ama iş stresini bir nebze de olsun üzerimden atmak için balık avına çıkıyorum” diye konuştu.

 

 

BALIKLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITIYORLAR

 

Av yasağının olduğu dönemlerde çaresizce yasakların kalkmasını beklediklerini ifade eden Akçuru, tutukları balıkları ihtiyaç sahiplerine de dağıttıklarını ifade ederek şöyle konuştu: 


“Bazen 50’ye yakın kişi gruplar halinde balık avlanmaya gidiyoruz ve çok fazla balık utuyoruz.  Fazla balık tuttuğumuzda da etrafımızdaki ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bizler avladığımız balıkları satmıyoruz. Ek iş veya bir meslek olarak da görmüyoruz. Balık tutarken hem stres atıyoruz hem de tuttuğumuz balıkları ihtiyaç sahiplerine dağıtarak hayır dualarını alıyoruz.”

 

 

Resmi İlanlar