EĞİTİM Haber Girişi : 01 Aralık 2023 11:33

Hasköy’de 3 Proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı

Hasköy’de 3 Proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı
4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programına Hasköy’de 3 okulun 3 projesi desteklenmeye hak kazandı.

ALPARSLAN DİYARI- Öğrencilerin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında yapılan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı. Hasköy’de 3 okuldan 3 proje desteklenmeye hak kazandı.

 

 

Muş’un Hasköy ilçesinde 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile ortaokul ve lise öğrencileri arası araştırma projeleri bölge yarışmasında Hasköy ilçesinde sunulan 3 proje ile destek almaya hak kazanan okullar şöyle: Karakütük Ortaokulu, Eşmepınar Ortaokulu ve Gökyazı Ortaokulu.

 

"İL GENELİNDE BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİK"

 

Konuyla ilgili www.alparslandiyari.com’a açıklama yapan Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, Hasköy için bu başarının çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

 

 

"Başta geleceğimiz olan siz öğrencilerimizi, size eğitim veren öğretmenleriniz ve sizi yetiştiren ailelerinize çok teşekkür ediyorum.  İl genelinde büyük bir başarı elde ettik. Bu başarılara 3 okulumuzun dâhil olması ilçemiz için çok önemli.  4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile ortaokul ve lise öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması; farklı bilişsel, duyusal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması;  bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması;  öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlanmaktadır. 10. Bilim Fuarları çağrı dönemi kapsamında ilimizden yapılan başvurulardan, Merkez ilçeden 10,  Malazgirt ilçemizden 5, Hasköy ilçemizden 3, Korkut ilçemizden 1,  olmak üzere 19 okulumuzun başvurusu destek almaya hak kazanmıştır. 10.Dönem 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı destek almaya hak kazanan okullarımızı kutluyoruz. Projelerde emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, projelerinde başarılar diliyoruz.”

 

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

Resmi İlanlar