HASKÖY Haber Girişi : 02 Eylül 2023 13:17

Hasköy’de 3 aydır sular kesik! Karayel: 1 ay daha bekleyin sular gelecek

Hasköy’de 3 aydır sular kesik! Karayel: 1 ay daha bekleyin sular gelecek
Hasköy halkı aylardır taşıma su ile evin su ihtiyacını ve kişisel bakımlarını karşılamaya çalıştıklarını ve bundan dolayı enfeksiyon ve uyuz gibi hastalıkların bulaşacağını iddia ederek, konuya çözüm bulunmasını istedi. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Hasköy ilçesinde vatandaşlar, 3 aydır evlerinde su akmadığını iddia ederek belediyeden soruna çözüm bulunmasını istedi. Belediye Başkanı Hikmet Karayel ise sorunun çözümü için ‘bir ay daha bekleyin sular gelecek’ dedi.

 

“1 AY SONRA SU GELECEK”

 

Eski belediye yönetiminin su deposu yapılırken direk artezyenlerden tarla sulamak için boru çekilmesine müsaade verdiğini iddia eden Belediye Başkanı Hikmet Karayel, “İlçemizde su sıkıntısı yok. İlçenin yüzde 90’ında su var sadece yüzde 10’unda su yok onlarda kenar mahaller, bunun sebebi de eski belediye başkanının su deposu yapılırken direk artezyenlerden tarla sulamak için boru çekilmesine müsaade vermesinden kaynaklanıyor. Bu nedenle suyun çoğunu onlar tarla sulamasında kullanıyor. Kışın su sıkıntımız yok sadece yazın yaşıyoruz su sıkıntısını ve bu da bir ay sonra son bulacak. Sadece bir ay daha bekleyin sular gelecek” dedi.

 

Haber: Kader Akçil

 

 

Resmi İlanlar