YAŞAM Haber Girişi : 29 Temmuz 2023 12:00

Halkbank son dakika esnaf kefalet kredi limitini açıkladı

Halkbank son dakika esnaf kefalet kredi limitini açıkladı
60 ay vade yapılacak 500 bin TL üst limitli kredi kullanılabilecek. Halkbank esnaf kredisi 2023 ne kadar olacak? Halk Bankası kefil istiyor mu?

ALPARSLAN DİYARI- Esnafın adeta kurtarıcısı olan esnaf kefalet kredilerinde rakamlar 500 bin TL’ye yükseldi. Kredi faizlerinin yükseldiği uygun faiz oranlı kredi bulunsa da kredi limitlerinin düşük olduğu şu günlerde BDDK 70 bin TL üst sınır uyguluyor. Halkbank son dakika esnaf kefalet kredisi açıklamasında 500 bin TL limitli 60 ay vadeli kredi kullandırılacağını açıkladı. Halk Bankası esnaf kefalet kredisi vermeye başladı mı? Esnaf kredisi 2023 ne kadar olacak? İşte detaylar…

 

Halk Bankası 2023 Esnaf Kefalet Kredisi Ne Kadar?

 

Halk Bankası esnaf ve sanatkarlara yönelik uzun vadeli uygun ödeme ve düşük faiz oranlarıyla esnaf kefalet kredisi verileceğini açıkladı. İşletme giderlerinin karşılanabilmesi adına verilecek kredide 60 ay vade yapılacak kredi üst limiti ise 500 bin TL olarak belirlendi.

Ancak burada unutmamız gereken herkese 500 bin TL verilmeyeceği, işletmenizin cirosu, kredi puanınız, ödeme alışkanlığınız, kefillerinizin kredi notu ve ipotek değerleri önemli ölçüde kullanabileceğiniz kredi limitini etkiliyor. Esnaf kefalet 500 bin TL’ye kadar 2023 yılında kredi veriyor ancak size 350 bin TL de çıkabilir. Kredinin faizi yıllık yüzde 7,5 olacak.

 

Halkbank Esnaf Kefalet Kredisi Kimler Çekebilir?

 

Halkbank kimlerin esnaf kefalet kredisinden faydalanabileceğini de açıkladı. Bunun  için temel şartlar esnaf ve sanatkarlar odasına ve esnaf ve sanatkarlar sicil müdürlüğüne kayıtlı olmak. En az 6 aydır işyeri faaliyetlerinizi resmi olarak yürütüyor olmak. İşyeri ya da ikametgahın bulunduğu ilçede esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifine üye olmak. Diğer şart ise medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak. Bu koşulları sağlıyorsanız 60 ay vadeli 500 bin TL esnaf kefalet kredisine başvurabilirsiniz.

 

Halkbank Esnaf Kefalet Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

 

Halkbank 60 ay vadeli 500 bin TL esnaf kefalet kredisine başvuru yapmak için kooperatif ortağı iseniz, TC kimlik, esnaf oda kayıt belgesi ve vergi levhası fotokopisi ile kredi başvurunuzu yapabilmektesiniz.

 

Kooperatife üye değilseniz kanuna göre en yakın ESKK kooperatifine üye olmalısınız.

 

Kredi kooperatif kefalet verilen kredi talebini Halkbank değerlendirerek uygun görülmesi durumunda verilmektedir.

 

Halkbank Esnaf Kefalet Kredisi Şartları Neler?

 

Halkbank esnaf kefalet kredisinde genellikle 2 kefil ve ipotek istemektedir. Bu koşullar değişiklik gösterileceği için 0 850 222 0 40 Halkbank numarasından bilgi alabilirsiniz.

 

60 ay vadeli 500 bin TL kredi 3 ayda 1 ya da her ay vade seçeneği ile ödenebilmektedir. Faiz oranı ise diğer kredilere nazaran çok düşüktür.

Haber Merkezi

Resmi İlanlar