EĞİTİM Haber Girişi : 13 Kasım 2023 15:45

Hacettepe Üniversitesi'nden Malazgirt Projesi’ne destek: Antik DNA Laboratuvarı kurulacak!

Hacettepe Üniversitesi'nden Malazgirt Projesi’ne destek: Antik DNA Laboratuvarı kurulacak!
MAUN Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican Ankara'daki programları kapsamında Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'ı ziyaret etti. Ziyaretin gündemi Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Projesi oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Ünal'ın da Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican refakat ettiği ziyarettin gündemi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Projesi oldu. 

 

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, 2019 yılından bu yana proje dâhilinde gerçekleștirilen etap çalışmaları ve projenin gün geçtikçe gelişen interdisipliner kadrosu hakkında Rektör Güran'a bilgi verdi. Rektör Güran, Malazgirt Projesi'nin bugün geldiği noktadan hareketle gelecek etaplarda hayata geçirilecek olan saha çalışmaları üzerine de Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Alican tarafından bilgilendirildi.

 

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Malazgirt Projesi'ni muadili olan projelerden teknik bağlamda farklı kılan hususları da Rektör Güran ile paylaştı. Rektör Güran, Ülkemizle birlikte dünyada da sayılı arkeolojik projelerden biri olan Malazgirt Projesi'nin teknik açıdan gelişimiyle beraber farklı bilim çevrelerince de tanınırlığı bağlamında Rektör Alican’a desteklerini açıkladı. Bu minvalde, ilerleyen süreçte Muş Alparslan Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ortaklığıyla şehrimizde kurulması planlanan Antik DNA Laboratuarı hususunda anlaşmaya  varıldı.


HABER: KADER AKÇİL

 

 

Resmi İlanlar