MALAZGİRT Haber Girişi : 15 Ağustos 2023 13:04

Güvercin severler bu habere dikkat! Malazgirt’te büyük ödüllü yarışmayı kaçırmayın!

Güvercin severler bu habere dikkat! Malazgirt’te büyük ödüllü yarışmayı kaçırmayın!
1071 Malazgirt Güvercin Federasyonu adı altında dernekleşme faaliyetine başlayan güvercin severler, her yıl olduğu gibi 2023 yılında da dostluk kupası etkinliği düzenliyor.

ALPARSLAN DİYARI- Yıl boyunca doğal ortamda süre, takla, oyun ve çeşitli hünerleri sergileyen güvercinleri izleyerek puanlama yapılacak olan etkinlikte güvercin severlerden oluşan hakem heyeti, bir kameracı, hakemler ve bir de gözlemci eşliğinde dereye girenleri belirleyecek. 

 

 

BÜYÜK ORGANİZAYON OLACAK!

Yapılacak puanlamalar sonrası dereceye giren güvercin sahipleri ödüllendirilecek. 2023 yılında dostluk kupası etkinliği hakkında bilgi veren 1071 Malazgirt Güvercin Federasyon derneği kurucuları, ilçedeki güvercin severler ile bir araya gelerek, dernekleşme çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Aynı zamanda yıllardır olduğu gibi bu yıl da kuş uçurma etkinliklerini organize ettiklerini ifade eden yöneticiler, Malazgirt’te hobi olarak güvercin besleyenlerin daha fazla artmasını istediler.

 

 

DOĞAL BİR YARIŞMA OLACAK!

Dernek yönetimi, bir tutku ve bir hobi olan güvercin besleme geleneğini daha kapsamlı olarak devam etmesine katkı yaptıklarını anlattı. Yarışmanın son hazırlıklarını tamamladıklarını ve tüm güvercin severleri gerek seyirci olarak gerekse de yarışmacı olarak bu etkinliklerine davet eden yöneticiler, güvercinlerin doğal ortamda yarışacağını kaydettiler.

 

 

Belirlendikleri kurallar çerçevesinde yarışmaların yapılacağını dile getiren yöneticiler, "Yarışmayı yönetecek olan hakem heyeti ile kamera ve gözlemci heyeti oluşturuldu. Yıl boyunca hakem heyetimiz yarışmaya katılacak yarışmacıların güvercinlerine hak ettiği puanlamayı verecek. Yarışma sonrası düzenlenecek kupa töreninde dereceye giren güvercinlere ödüllerini vereceğiz" şeklinde konuştu.

 

 

1071 Malazgirt Kuşçular Federasyonu, bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi planladıklarını kaydederek, tüm güvercin severleri derneğe ve etkinliklere katılmaya davet etti.

 

 

Haber: İlhan Güvenir

 

 

Resmi İlanlar