MUŞ Haber Girişi : 15 Haziran 2024 10:01

Göçmenler artık Muş'a rahat giremeyecek! Tüm yolları kapatıldı

Göçmenler artık Muş'a rahat giremeyecek! Tüm yolları kapatıldı
Muş'ta düzensiz göçmenlerin tespiti ve sınır dışı işlemlerinin hızlandırılması amacıyla hizmete giren "Mobil Göç Noktası" ile birlikte göç kontrolü daha da sıkılaştırılıyor.

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından ilimizde ilk kez uygulamaya alınan bu sistem, göçmen akışını düzenlemek ve kontrol altında tutmak için önemli bir adım olarak görülüyor.

 

MOBİL GÖÇ NOKTASI'NIN İNCELENMESİ

 

Mobil Göç Noktası'nı ziyaret eden Muş Valisi Avni Çakır, sistemin işleyişi hakkında Muş İl Göç İdaresi Müdürü Murat Atilla'dan detaylı bilgi aldı.

 

Vali Çakır , "Mobil Göç Noktası, düzensiz göçmenlerin tespit edilmesi ve gerekli sınır dışı işlemlerinin hızlı bir şekilde başlatılması için büyük bir kolaylık sağlayacak. Bu uygulama, ilimizde düzensiz göçle mücadelede önemli bir rol oynayacak." dedi.

 

 

GÖÇMEN KONTROLÜNDE YENİ DÖNEM

 

Mobil Göç Noktası, son teknoloji ile donatılmış olup, hızlı ve etkili bir şekilde göçmenlerin kimlik tespiti ve kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.

 

Muş İl Göç İdaresi Müdürü Murat Atilla, Muş Valisi Avni Çakır’a göç idaresinin çalışma sistemini anlattı.

 

 

GELECEĞE UMUTLA BAKIŞ

 

Vali Çakır, sistemin işleyişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Mobil Göç Noktası'nın hayata geçirilmesi ile birlikte, Muş'ta düzensiz göçle mücadelede önemli bir adım atılmış oldu. Bu yenilikçi sistemin, ilerleyen süreçte daha da geliştirilerek ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

 

 

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar