MUŞ Haber Girişi : 28 Ağustos 2024 17:33

Genç Sağlık Sen Muş Şube Başkanı Seyitoğlu'ndan memur hakları için önemli açıklamalar

Genç Sağlık Sen Muş Şube Başkanı Seyitoğlu'ndan memur hakları için önemli açıklamalar
Kamu Birliği Konfederasyonu Genç Sağlık Sen Muş Şube Başkanı Ozan Onur Seyitoğlu, sağlık çalışanlarının ve memurların ekonomik sıkıntıları karşısında yaşadıkları zorlukları dile getirdi. 

ALPARSLAN DİYARI- Açıklamalarda bulunan Seyitoğlu, enflasyon farkının 6 ayda bir değil, açıklandığı ay itibarıyla ödenmesi gerektiğini belirterek, memurların enflasyon karşısında korunmasının önemine vurgu yaptı.

 

 

ENFLASYON KARŞISINDA MEMURLAR KORUNMALI

 

 

 


"Memurların aldığı maaşlar, her geçen gün enflasyon karşısında eriyor. Aldığımız maaş zamları, elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamlar karşısında anlamını yitiriyor. Konutta kullanılan doğalgaza %38 zam geldi, ancak memur maaşına geçtiğimiz ay yapılan toplam artış sadece %19. Bu durumu düzeltmek için enflasyon farkını 6 ayda bir değil, açıklandığı ay itibariyle ödemek gerekiyor. Ayrıca, TÜİK’in enflasyon verilerini daha şeffaf ve rasyonel bir biçimde açıklaması zorunlu hale gelmelidir."

 

 

GENÇ SAĞLIK SEN'İN FAALİYETLERİ

 

 

 

Genç Sağlık Sen olarak yaptıkları çalışmalardan da bahseden Seyitoğlu, "Hizmet çalışanlarımız ve yakınlarının konaklayabileceği misafirhaneler açmak, etkinlikler düzenlemek, özel branşlarda mesleki eğitim şuraları düzenlemek, bilim ve AR-GE merkezleri kurmak gibi birçok projeyi hayata geçirdik" dedi. Seyitoğlu, ayrıca Genç Sağlık Sen'in üyelerine ferdi kaza sigortası yaptıklarını, ücretsiz dil eğitimi verdiklerini, yedi bölgede ücretsiz hukuk danışmanlık hizmeti sağladıklarını, mobbing ihbar hattı kurduklarını ve SMA hastası çocuklar için yardım kampanyaları düzenlediklerini belirtti.

 

 

MEMURLARIN ALIM GÜCÜ AZALIYOR

 

 

 

 

Seyitoğlu, memurların alım gücünün her geçen gün azaldığını ifade ederek, "Bugün hangi memur bir restoranda eşi ve çocuklarıyla rahatça yemek yiyebiliyor? 3 kişilik bir ailenin bir restoranda yemek yemesi 750 ile 1000 TL arasında değişiyor. Bu durumda bir memur için restoranlarda yemek yemek ya da bir kafede oturup bir şeyler içmek lüks hale geliyor" dedi.

 

 


SENDİKALAR MEMURUN HAKKINI SAVUNAMIYOR

 

Seyitoğlu, sendikaların memurların haklarını yeterince savunamadığını belirterek, "Yıllardır bizim için toplu sözleşme masasına oturan sendikalar, memuru neden doğru anlatamıyor? Memurun durumu ortadayken, hak ettiği maaş zamları neden alınamıyor?" diye sordu.

 

 

Son olarak, sağlık çalışanlarına ve tüm memurlara seslenen Seyitoğlu, "Sağlıkçıların iradesi, sağlıkçının geleceğini belirler. Sadece izleyen değil, çalışıp üreten sendikalara şans verilirse, sağlıkçı hakları için daha etkin bir mücadele yürütülmüş olur. Eğer biz başarırsak, sadece kendi üyelerimiz değil, tüm memur camiası kazanacak. Bu mücadeleye ortak olmak için daha ne bekliyorsunuz?" dedi.

 

 


SEVDA BALKAYA
 

Resmi İlanlar