MUŞ Haber Girişi : 30 Eylül 2024 10:41

Gazze direnişi İslam direnişinin sembolüdür

Gazze direnişi İslam direnişinin sembolüdür
Türkiye AKİL Gençler Platformu Genel Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü, Muşlu iş insanı Adnan Demir, Gazze'de yaşanan vahşete ve Müslümanlara yönelik zulümlere karşı sesini yükseltmeye devam edeceğini belirtti.

ALPARSLAN DİYARI- Demir, Gazze direnişinin İslam direnişinin sembolü olduğunu vurgulayarak, dünyanın farklı bölgelerinde Müslümanların maruz kaldığı zulümlere karşı da tepkisini dile getirdi.

 

ADNAN DEMİR: "İNSANLIK TARİHİNDE KARA BİR LEKE"

 

Adnan Demir, yaptığı açıklamada İsrail’in Ortadoğu'da yarattığı yıkım ve dramın, insanlık vicdanını derinden yaraladığını söyledi. Demir, "Kurulduğu günden bu yana tüm hukuk normlarını ve ahlaki değerleri hiçe sayan İsrail, 50 bine yakın sivil vatandaşın katledilmesine neden oldu. 21. yüzyılda hala insanlık dramlarına tanık olmak vicdan sahibi her insanı kahrediyor. Bu süreçlerin, insanlık tarihinde kara bir leke olarak görüleceğinden şüphemiz yok," dedi.

 

Demir, dünya devletlerinin İsrail’in zulmü karşısındaki sessizliğini ve bu katliamları destekleyen politikalarını da sert bir dille eleştirerek, “Batı'nın bu iki yüzlü tutumu bizler için yeni değil. Müslüman kanı aktığında Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Hocalı’da, Bosna’da, Kıbrıs’ta hep aynı sessizliği gördük,” diye konuştu.

 

"GAZZE, VAHŞETİN SEMBOLÜ HALİNE GELDİ"

 

Gazze'nin yarım asırdan fazla bir süredir en şiddetli vahşetin yaşandığı bir yer hâline geldiğini vurgulayan Demir, Batı toplumlarının da bu soykırım karşısında sessiz kalmalarını eleştirdi. "Gazze’de yaşanan vahşet, dünya kamuoyu tarafından görmezden gelinmekte. Ancak milletimiz ve devletimiz, bu insanlık dramına en güçlü şekilde tepki vermiştir. Özellikle kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere, savunmasız insanların hayatını kaybetmesi, insanlık adına utanç verici bir durumdur," ifadelerini kullandı.

 

Demir ayrıca, Batı'da bireysel eylemlerle İsrail’e ve kendi yönetimlerine tepkilerini gösteren insanların baskı ve şiddetle karşı karşıya kaldıklarını, bu durumun Batı'nın iki yüzlülüğünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

 

"GAZZE, İSLAM DİRENİŞİNİN SEMBOLÜDÜR"

 

Gazze'nin İslam dünyası için bir direniş sembolü olduğunu ifade eden Adnan Demir, bu direnişin dünya genelinde vicdan sahibi tüm insanlar tarafından desteklendiğini belirtti. Demir, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Gazze, İslam direnişinin sembolüdür. Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zulmü durdurmak ve sesimizi duyurmak için mücadelemizi sürdüreceğiz."

 

HABER TUNCAY ÇANGA

Resmi İlanlar