GÜNDEM Haber Girişi : 21 Temmuz 2023 17:28

Gabar petrolünde ne kadar aşama kaydedildi

Gabar petrolünde ne kadar aşama kaydedildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretleri sonrası dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı


Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladığı uçakta, Gabar'dan çıkarılan petrolün henüz halkın cebine girmeye başlamadığını belirtti. Erdoğan, petrolün çıkarılması ve devletin kasasına girmesiyle birlikte vatandaşlara yansıyacağını ifade etti. 

 


2024 DE KULLANILMAYA BAŞLANACAK

 


Ayrıca, Karadeniz gazının sisteme dahil olmasıyla evlerde kullanılmaya başlandığını ve Gabar petrolünün de sistemimize entegre edilmesiyle birlikte yakıt olarak kullanılacağını söyledi. Gabar petrolü ve Karadeniz doğalgazının Aile ve Gençlik Bankası'nın kaynağı olacağını belirten Erdoğan, Norveç modelini önemsediklerini ve bu rezervden ailelerin ve gençlerin faydalanacağını vurguladı.

 


ŞU ANDA ÇIKARMA SAFHASINDAYIZ

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan; Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretleri sonrası dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Akaryakıta gelen ÖTV zammı sonrası Gabar'dan çıkarılan petrolün gündeme gelmesiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Gabar'daki petrol henüz halkın cebine girmeye başlamadı. Şu anda çıkarma safhasındayız. İnşallah çıkarıp devletin kasasına girmeye başladığı andan itibaren vatandaşımıza yansıyacak. Gabar petrolünün ekonomiye olumlu yansıması 2024'te başlar." ifadelerini kullandı.

 

 

Resmi İlanlar