SAĞLIK Haber Girişi : 03 Şubat 2024 15:53

Erken Ölümlerin Nedeni Bulundu: Araştırmacılar çevresel faktörlerin rolünü belirledi

Erken Ölümlerin Nedeni Bulundu: Araştırmacılar çevresel faktörlerin rolünü belirledi
Son araştırmalar, erken ölümlerin ardındaki gizemi aydınlattı. Bilim insanları, genetik yapı ile çevresel faktörler arasındaki karmaşık etkileşimi analiz ederek, erken ölümlerin nedenlerini belirledi.

ALPARSLAN DİYARI- Bilim insanlarına göre insan ömrü günümüzde hatrı sayılır bir süreye çıkmış durumda. Öyle ki bazı insanlar 100 yaşını bile görebiliyor.

 

 

Ne yazık ki genetik faktörler veya çevresel faktörler, hastalıklar insan ömrüne etki edebiliyor. Peki insan ömrünü kısaltan faktörler neler?

 

 

YALNIZLIK İNSANI ÖLDÜRÜYOR

 

 

Dijital çağda yaşadığımız için, yalnızlık insanları sessizce öldüren bir tehlike haline geliyor. Yalnızlık, fiziksel sağlığımızı bozan önemli bir etken olarak öne çıkıyor.

 

 

İngiliz Kalp Vakfı'nın son verilerine göre, yalnızlığın kalp hastalığından kaynaklı erken ölüm riskini artırıyor. Bu veriler, yalnızlık hisseden insanların sayısının da yükseldiği gerçeğiyle uyumlu.

 

 

EMEKLİLİK SONRASI FELÇ VE KALP KRİZİ RİSKİ ARTIYOR

 

 

Yeniçağ'daki habere göre ABD'deki Harvard Tıp Fakültesi, 2012 yılında 50 yaş ve üstü 5 binin üzerinde kişiyle bir araştırma yaptı. Bu araştırma, emeklilik sonrası felç veya kalp krizi geçirme olasılığının yüzde 40 arttığını buldu.

 

 

Uzmanlar, yalnızlığın sağlığımızı korumak için ele alınması gereken bir sorun olduğunu belirtti.

 

 

“HABER MERKEZİ”

 

 

 

 

Resmi İlanlar