MUŞ Haber Girişi : 13 Haziran 2023 16:52

Erkekler kadına şiddet konusunda bilgilendirildi

Erkekler kadına şiddet konusunda bilgilendirildi
Erkekler kadına şiddet konusunda bilgilendirildi

Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde görevli akademisyenler, “Erkeklerle Şiddetsiz Gelecek " konulu seminer verdi.

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN)’da görev yapan akademisyenler, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Erken Evlilik ve Kadına Şiddetle Mücadele Eylem Planı" kapsamında köy köy, mahalle mahalle gezerek, seminer veriyor.

 

Geçen yıldan bu yana yürütülen çalışmalar kapsamında akademisyenler, son olarak Muş Alparslan Üniversitesi konferans salonunda , “Erkeklerle Şiddetsiz Gelecek " semineri verdi.

 

Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cennet Ceren Çavuş, kadının konumunun güçlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında köylerde, mahallelerde bir araya geldikleri kadınlara farkındalık eğitimlerinin yanı sıra bugün de erkeklere seminer verdiklerini söyledi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cennet Ceren Çavuş, “Kadınların çalışma hayatında yer alabilmesi ve yararlanabilecekleri imkanlar hakkında da bilgiler aktarıyoruz. Muş merkez, ilçe ve köylerde 2 binden fazla kadına ulaştık. Kadınların yanı sıra bugünde erkeklere "şiddet ve erken yaşta evlilik" konusunda seminer verdik. Yaptığımız seminerin sonucunda aldığımız geri dönüşler çok olumlu. Bu tür olumlu sonuçlarla karşılaşmak bizi bundan sonra yapacağımız işler için motive ediyor. Merkezin amacı, toplumdaki tüm dezavantajlı grupların yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışma yapmaktır” dedi.

 

Çavuş konuşmasının devamında,  “Seminerde şiddetin tanımı, şiddet türleri, şiddetin nedenleri, şiddetin kökenindeki ayrımcılık türleri ve kadına yönelik şiddetin müsebbibi olan cinsiyetçilik hakkında bilgiler verdik. Eşitliğin aynılık olmadığını, tüm insanların farklı olmasına rağmen haklar, özgürlükler ve imkanlar bakımından eşitlik arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İnsan olmak için egoyu bırakarak ekolojik düzene odaklanmak gerektiğinin de altını çizen Çavuş, toplumsal barışa zarar veren her türlü şiddeti önlemek için kibirden uzaklaşılması gerektiğini belirtti.

 

Resmi İlanlar