SPOR Haber Girişi : 11 Ağustos 2024 16:29

Ergin Ataman: NBA ile alakalı herhangi bir hayalim yok artık

Ergin Ataman: NBA ile alakalı herhangi bir hayalim yok artık
A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman, "NBA ile alakalı herhangi bir hayalim yok artık. Herhangi bir NBA kulübünün bir Avrupalı koçu transfer etmek ve onun Avrupa'da başardıklarını orada başarma hayali varsa gelirler, konuşuruz." dedi.

 

ALPARSLAN DİYARI- A Milli Basketbol Takımı ve Yunanistan'ın Panathinaikos ekibinin başantrenörü Ergin Ataman, NBA'ye gitmek gibi bir hayalinin olmadığını ancak orada başarılı olmak isteyen takımlardan gelecek teklifleri değerlendirebileceğini söyledi.

 

 

Tecrübeli başantrenör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon başına geçtiği Yunanistan'ın Panathinaikos ekibiyle THY Avrupa Ligi ve Yunanistan Ligi şampiyonlukları gibi önemli başarılara imza attıklarını hatırlattı.

 

 

Yeni sezon için de iddialı olduklarını vurgulayan Ataman, "Takım kadrosunun tamamımı tuttuk. Sadece bir oyuncu değişikliği yaptık. Luca Vildoza'nın yerine Maccabi'den Lorenzo Brown'ı aldık. Bu benim çok istediğim bir oyuncuydu. Başkan da daha sezon bitmeden 'Senin sözleşmeni çok daha uzun yapmamız lazım. Birlikte daha çok şampiyonluk kazanmamız lazım.' dedi. Hemen sözleşmeyi 3 yıllığına uzattık." ifadelerini kullandı.

 

 

Panathinaikos ile yeni başarılar yaşamak istediğini anlatan tecrübeli başantrenör, "Hedef bu üç sene içerisinde yeniden bu şampiyonlukları zorlamak, kazanmak. Geçen yılın başında 'Benim hedefim Avrupa Ligi şampiyonluğu.' desem herkes gülerdi. Şimdi Avrupa Ligi'nin en büyük favorilerinden biriyiz. Bunu devam ettirmeye çalışacağız. Elbette işimiz kolay değil. Oynayacağımız her maçta karşımızda şampiyon takımı yenmek isteyen bir rakip olacak." diye konuştu.

 

 

AA
 

Resmi İlanlar