HASKÖY Haber Girişi : 06 Kasım 2023 14:08

Enflasyona inat Hasköy'de ulaşıma zam yok!  Öğrencilere ücretsiz…

Enflasyona inat Hasköy'de ulaşıma zam yok!  Öğrencilere ücretsiz…
Muş merkeze yaklaşık 20 km uzaklıktaki Hasköy ilçesinde ulaşım bedavadan biraz ucuz. Belediye Başkanı Hikmet Karayel talimatı ile öğrencilerden ulaşım ücreti alınmıyor. 

ALPARSLAN DİYARI- Hasköy-Muş seferlerini yapan Hasköy Belediyesi ait otobüslerine zam yapılmadı. Konuyla ilgili www.alparslandiyari.com’un muhabiri Kader Akçil’e konuşan Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel, “18 kilometrelik yolu öğrenciler ücretsiz vatandaşlar ise sadece 5 TL ödeyerek, Hasköy’den Muş’a, Muş'tan Hasköy’e yolculuk yapacak” dedi. 

 

 

 


Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına sürekli zam gelirken, ister istemez ülke genelinde de ulaşım ücretleri sürekli değişiyor. Ülke genelinde ulaşımlar zamlanırken Hasköy Belediyesi’nden örnek bir davranış sergilendi. Hasköy’de 2 otobüsle ulaşım hizmeti veren belediye, ulaşım ücretlerine zam yapmadığı gibi öğrencilerden de para almıyor. 

 

 

 

 

HASKÖY BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

 

Günde ortalama bine yakın vatandaşın ucuz ulaşımdan yararlandığı Hasköy Belediyesi’nde, 2 yolcu otobüsü ile öğrenciler ücretsiz yolculuk yaparken, vatandaşlar ise sadece 5 TL ödeyerek yolculuk yapıyor. 

 

 

 

 

Göreve başladığı günden bu yana Hasköy’de örnek projelere imza atan Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel, ilçe sakinlerine ucuz ulaşım hizmetiyle de adından söz ettirdi.  
Başkan Karayel, “Hasköy ilçemizden Muş şehir merkezine yaklaşık 20 km mesafe var. Hasköy’den Muş’a, Muş’tan Hasköy’e 2 belediye otobüsümüzle vatandaşlarımıza ulaşım hizmeti veriyoruz. Bu belediye otobüslerimiz günde ortalama bin kişiye hizmet veriyor. Vatandaşlarımızın ekonomik durumu zaten ortada. Bizler ilçemize ve vatandaşlarımıza hizmet etmek için seçildik.  Seçildiğim günden bu yana vatandaşlarıma en iyi hizmeti sunmayı kendime hedef belirledim.  Herkesin sınırsız bir şekilde toplu taşımacılık hizmetinden yararlanmasını istiyoruz. Belediye başkanı seçildiğimde sadece bir otobüsümüz vardı. Bu otobüsümüz sayımızı ikiye çıkardık. İki otobüsümüzle her saat başı şehir merkezimize ulaşım sağlanıyor. Ulaşım ücretlerimiz çok uygun. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz bu yüzden öğrencilerimizden kesinlikle ücret almıyoruz. Vatandaşlarımızdan da sadece 5 TL yol ücreti alınıyor” diye konuştu.  

 

 

 

 

“BAŞKANIMIZIN KESİN TALİMATI VAR”

 

Hasköy Belediyesi toplu taşıma aracında görev yapan Sait Ortaç, “Belediye başkanımız öğrencilerden ücret almamamız konusunda sürekli uyarılarda bulunuyor. Bizler de başkanımızın talimatı ile kesinlikle öğrencilerimizden ücret almıyoruz. Belediye araçlarımız hafta içi her gün saat 07.00 da seferlerine başlıyor. İki araçla saat başı Muş-Hasköy, Hasköy-Muş seferleri yapıyoruz. En son seferimiz ise akşam saat 17.30’da bitiyor” ifadelerini kullandı.     

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

Resmi İlanlar