MUŞ Haber Girişi : 26 Temmuz 2023 11:47

En çok onları etkiliyor! Muş’ta kavurucu sıcakta tandır ekmeği mesaisi 

En çok onları etkiliyor! Muş’ta kavurucu sıcakta tandır ekmeği mesaisi 
Geçimini Muş’un yöresel tandır ekmeğini yaparak sağlayan Altınbaşak Tandır Evi işletme sahibi Ali Bağır Kavurucu sıcağa rağmen günde yaklaşık 500 ekmek pişiriyor.

 

ALPARSLAN DİYARI- Yurt geneli etkisini sürdüren sıcak havalardan Muş’ta nasibini aldı. Kent merkezine bağlı Cumhuriyet Caddesinde tandır evi işletmeciliği yapan Ali Bağır, kavurucu sıcağa rağmen yüksek ateşli tandırlarda günde yaklaşık 500 ekmek pişirerek geçimlerini sağladıklarını belirtti.

 

 

ERKEN SAATTE MESAİYE BAŞLIYOR

 

Kentte hava sıcaklığının normalin üzerinde seyretmesine rağmen tandırda ekmek pişirerek geçimlerini sağlayan ve sabah güneş doğmadan ekmek pişirme hazırlıklarına başladığını söyleyen Bağır, “Bazen sabah namazıyla birlikte kalkıp tandırımı yakıyorum bazen de daha erken. Duruma göre değişiyor. Pişireceğim ekmek sayısına göre hamur miktarım çoğaltıp azaltabiliyorum bundan dolayı bazen mesaiye erken bazen de geç başlıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Tandır ekmeğinin aşamalarını anlatan bağır, “İşe en başta mayalanma süresi 2 saat gibi uzun bir süre olan hamuru yaparak başlıyorum. Daha sonra tandır yakma işlemi ile devam ediyorum ve son olarak pişirme işlemi ile günü bitiriyorum” dedi.

 

Haber: Kader Akçil

 

 

 

 

Resmi İlanlar