GÜNDEM Haber Girişi : 31 Mayıs 2023 08:21

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesine DEV zam!

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesine DEV zam!

Emekliler müjde. 4A 4B 4C emeklisine çifte sevinç yaşatacak açıklama geldi. Emekli Kurban Bayramı ikramiyesine dev zam geliyor. Yeni bayram ikramiyesi belli oldu.

SSK, BAĞ-KUR, 4C emeklisi ve EYT emeklisi için güzel haber geldi. Emekliye çifte zam haberi verildi. Maaş zammı ve bayram ikramiyesi zammı haberi aynı anda büyük sevinç yarattı. 4A 4B 4C emeklisine yeni hükümetin kurulmasının hemen ardından emekliye zam yağmuru peş peşe başlayacak. 15 milyon emekli Haziran ayını mutlu geçirecek. Çünkü emekliye hem maaş zammı hem de bayram ikramiyesi zammı geliyor. Peki 4A 4B 4C emeklisi Kurban Bayramı ikramiyesi kaç TL oldu? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte bayram ikramiyesinde yeni rakamlar.

Emekli maaş zammı ve emekli ikramiye zammı seçim sonrasında gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin hemen ardından katıldığı canlı yayında maaş zamları ile ilgili önemli bilgiler vermişti. Bir an önce iyileştirmelerin yapılması için yeni kabinenin kurulması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye verdiği sözleri unutmadı. Yeni kabine kurulur kurulmaz emekli maaş zammı ve emekli bayram ikramiyesi zam mı gündeme gelecek. Hızlıca meclisten geçmesi beklenen kararlar resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Yani emekliye çifte Müjde yolda. Peki, emekli Bayram ikramiyesine ne kadar zam gelecek soru işareti emekli maaş zammı ne kadar olacak?

CUMHURBAŞKANI CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Emekli bayram ikramiyesi zammı ve emekli maaş zammı ile ilgili son dakika bilgileri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası tutumu merak konusu olmuştu. Seçimden hemen sonra canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye ikramiye zammı ve bayram ikramiyesi alma sözünü unutmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabilenin kurulması ile birlikte maaş zamlarının hemen gündeme geleceğini söyledi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Peki, emekli bayram ikramiyesi zammı ne kadar olacak? 

Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada emekli bayram ikramiyesi zammı için miktar vermedi. Ancak bayram ikramiyesi zammının en az 1000 TL olacağı konuşuluyor. Yeni Bayram ikramiyesinin ise 3.000 TL'ye yükseleceği Gelen iddialar arasında yer alıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10.000 TL'YE YÜKSELECEK

Diğer bir iddia ise en düşük emekli maaşı ile ilgili oldu. Mart ayında 7.500 TL'ye yükselen en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye yükseleceği iddialar arasında yer alıyor. Uzmanlar en düşük emekli maaşı zammı sonrasında 7.500 TL ve üstü maaş alan emekliye de kademeli zam yapılacağı kanısında. Tüm bu gelişmeler yeni kabinenin kurulması ile birlikte ortaya çıkacak.

Resmi İlanlar