El emeği göz nuru ürünler sergilendi

Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan sergide kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi

 

Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünler millet bahçesinde düzenlenen sergiyle halkın beğenisine sunuldu. Programa Vali Yardımcısı ve Hasköy Kaymakamı Mücahit Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ve kurum personelleriyle kursiyerler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler tarafından halk oyunları ile tekvando gösterisi yapıldı. Daha sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, her yıl 1-7 Haziran tarihleri arasında yurt genelinde ‘Hayat Boyu Öğrenme’ etkinlikleri yapıldığına dikkat çekti. Muş’ta da de bu kapsamda etkinlik yaptıklarını ifade eden Enver Kıvanç, “2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde merkez ilçemizde bin 848 kurs açılmış ve bu kurslarımızda bin 520 öğretmenimiz ve usta öğretimiz görev almıştır. Usta öğreticilerimizin katkılarıyla 32 bin 420 kursiyerimiz bu faaliyetlerden yararlanmıştır” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu alanda belirlemiş olduğu hedefin, il nüfusunun yüzde 1’i olduğunu dile getiren Kıvanç, merkez ilçede bu oranın yüzde 16 olduğunu kaydetti.

 

Kursların asıl amacına da değinen Kıvanç şöyle konuştu, “Tabii ki, bu kursların asıl amacı, kültürümüzü, şiirlerimizi, edebiyatımızı, sevdamızı kısacası bütün değerlerimizi sonraki kuşaklara aktarmada çok büyük rol üstlenmektir. Bu anlamda katkı sunan siz değerli halk eğitim yöneticileri, usta öğreticileri, öğretmenleri ve kıymetli kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Kurslarımızı, vatandaşlarımızın ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, aynı zamanda istihdama yönelik kurslar açmaktayız. Bu yıl sertifikalarını alan kursiyerlerimiz inşallah hedefledikleri işyerlerini açacak ve ailelerine katkı sunacaklardır. Kültürümüzü sonraki kuşaklara aktarmada bu tür faaliyetlerin büyük rol oynadığını hep birlikte görmekteyiz. Tabii ki bizim edebiyatımızı, şiirlerimizi, ilimizin lalesini, ters lalesini, kalelerini, Sultan Alparslan’ı ilmek ilmek, nakış nakış kilimlere halılara işlerken aynı zamanda gönüllere de işliyoruz.”

 

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

  • 4 / 1 El emeği göz nuru ürünler sergilendi 0

  • 4 / 2 El emeği göz nuru ürünler sergilendi 1

  • 4 / 3 El emeği göz nuru ürünler sergilendi 2

  • 4 / 4 El emeği göz nuru ürünler sergilendi 3