YAŞAM Haber Girişi : 14 Ocak 2024 13:16

Eksi 3 derecede Filistin'e destek gösterisi!

Eksi 3 derecede Filistin'e destek gösterisi!
Paris'te binlerce kişi, Filistin'e destek amacıyla toplandı ve eksi 3 derece soğuğa rağmen Gazze Şeridi'nde acil ateşkes talebiyle yürüdü.

ALPARSLAN DİYARI-Paris'te binlerce kişi, eksi 3 derece soğuğa rağmen Filistin'e destek amacıyla bir araya geldi ve Gazze Şeridi'nde acil ateşkes çağrısı için yürüdü.

 

 

Fransa'da eksi 3 derece soğukta binlerce kişi, Gazze için bir araya geldi. Paris'te toplanan Filistin destekçileri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının bir an önce sona ermesini ve bölgede taraflar arasında ateşkes sağlanmasını talep etti.

 

 

Göstericiler, "Gazze'de İsrail'in yaptığı savaş değil soykırım", "Filistin'in yanındayız", "Bu bir soykırım, savaş değil", "İnsanlık öldürülüyor" ve "Yaşasın Filistin" sloganları attı. Ayrıca, İsrail askerlerinin bölgedeki gerçekleri göstermeye çalışan gazetecilere yönelik katliamı da kınadılar.

 

 

 

Katılımcılar, Filistin bayraklarının yanı sıra "Soykırımı Durdurun" ve "Gazze'ye insani yardımın gitmesine engelleyen İsrail ve Birleşmiş Milletler uyarılsın" yazılı dövizler taşıdı.

 

 

Göstericiler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u İsrail ile işbirliği yapmakla suçlayarak, Macron'un bölge konusundaki tutumunu belirsiz bulduklarını ifade etti. Ayrıca, Güney Afrika'ya teşekkür eden Filistin destekçilerinin başlattığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda başlayıp Clichy Meydanı'nda sona erdi.

 

"HABER MERKEZİ"

 

Resmi İlanlar