MALAZGİRT Haber Girişi : 28 Temmuz 2023 14:49

Ekiz Buğday Tohumu Bu Sene Malazgirt’te Ekilecek

Ekiz Buğday Tohumu Bu Sene Malazgirt’te Ekilecek
Tarım ili olan Konya’dan getirdiği Rusya buğdaylarından ‘Ekiz’ buğday tohumunu, Malazgirt Adaksu köyünde ekimini yapan tüccar, iş insanı Cevdet Uzundemir, buğday tohumundan verim almaya başladı.

ALPARSLAN DİYARI-Böylelikle Ekiz buğday tohumu ile , küresel tahıl arzının azalmaya başladığı günümüzde daha yüksek rekolte sağlayacak buğday türü geliştirmeye çalışan rakiplerini geride bırakmışa benziyor.

 

Uzundemir, bu yıl, geliştirdiği yeni bir tür olan Ekiz buğday tohumunu seneye Malazgirt ilçesinde isteyen üreticilere vereceğini belirtti.

 

Ekiz Rus buğdayı, bir tane tohumluk buğdaydan yüzlerce buğday olarak yetişiyor. Kardeşleme tekniğinin en güzel örneklerinden biri olan Ekiz buğday bir tane buğday tohumunda 25 başak verebiliyor.

 

Uzundemir ,” o kadar bereketli bir buğday türünü ilk defa gördüm. Bir dönümden 1 ton buğday beklentimiz var. buda çok güzel bir rakam. 20 gün sonra bu buğdayımızın hasadını yapacağız. İsteyen her çiftçimize 500 kilogramı geçmeyecek şekilde tohumluk olarak vereceğiz. Bizler kazandık çok şukür halkımızda kazansın”dedi.

Haber: İlhan Güvenir

 

Resmi İlanlar