MALAZGİRT Haber Girişi : 10 Ağustos 2024 10:12

Efsane başkan Malazgirt'e : Zafer Anıtları’nın perde arkasındaki Yunan mücadelesini anlattı

Efsane başkan Malazgirt'e : Zafer Anıtları’nın perde arkasındaki Yunan mücadelesini anlattı
Malazgirt'te 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yaparak iz bırakan Harbi Gökçe, sıla-i rahim ziyareti için doğup büyüdüğü topraklara geri döndü.

 

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt 15 Temmuz Parkı'nda Alparslandiyarı Gazetesi'nden Veysel Eşin ile özel bir röportaj gerçekleştiren Gökçe, hem Malazgirt halkına duyduğu minnettarlığı dile getirdi hem de geçmişten ilginç bir anısını paylaştı.

 

 

Gökçe, Malazgirt halkının kendisini makam sahibi yaparak büyük bir onur verdiğini belirterek, "Malazgirt halkı beni makam mevki sahibi yaptı, kendilerine minnettarım," dedi. Görevde olduğu süre boyunca Malazgirt’e sayısız hizmet kazandıran Gökçe, özellikle yollar, camiler ve otellerin inşasında büyük rol oynadı.

 

 

Röportajın en dikkat çeken anı ise, Gökçe'nin Malazgirt Zafer Anıtları ile ilgili yaşadığı bir anıyı ilk kez paylaşması oldu. Gökçe, “Malazgirt Zafer Anıtları’nı yapıyorduk. Müteahhitler koşarak bana geldiler ve çalışmamızın durdurulduğunu söylediler. Nedenini sorduğumda, Yunanlar bu toprakların atalarına ait olduğunu ve buraya anıt yapılamayacağını söylemişler. İnşaat mahkeme kararıyla durdurulmuştu. Hemen Ankara’ya gidip rahmetli Turgut Özal ile görüştüm. Bürokrasiyle çözüme ulaşıp tekrar yapımına başladık,” dedi.

 

Gökçe'nin bu açıklamaları, Malazgirt Zafer Anıtları’nın inşasında yaşanan zorlukları ve azmi gözler önüne serdi. Yaptığı hizmetlerle Malazgirt tarihine adını yazdıran Harbi Gökçe, Malazgirt halkının gönlünde efsane bir başkan olarak yerini koruyor.

 

 

ÖZEL HABER VEYSEL EŞİN

Resmi İlanlar