MALAZGİRT Haber Girişi : 31 Temmuz 2024 11:41

Dur durak bilmiyor köy köy geziyor! Malazgirt’ten sonraki durağı Ağrı oldu

Dur durak bilmiyor köy köy geziyor! Malazgirt’ten sonraki durağı Ağrı oldu
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde öğretmenlik yapan Yusuf Tümay (47), 23 yıl önce komşusunun verdiği kitap ile gittiği dershaneden sonra üniversiteyi kazanarak öğretmen oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Şimdi ise kendisi gibi zor zamanlar geçiren çocuklara umut olmak için köy köy gezip yardım eli uzatıyor.

 

 

ZOR ZAMANLARI UNUTMADI, ÇOCUKLARA IŞIK OLDU

 

 

Öğretmen Yusuf Tümay, çocukluk yıllarını yaşayamamanın acısını unutmadan, okuldan arta kalan zamanlarını maddi durumu düşük öğrencilere ayırıyor. Sosyal medyadan topladığı kitap, kırtasiye malzemesi, oyuncak, şeker, ayakkabı ve giyim malzemelerini köy köy gezerek çocuklara dağıtıyor.

 

 

ÇOCUKLAR İÇİN KURDUĞU DERNEK TÜRKİYE ÇAPINDA YANKI UYANDIRDI

 

Çocuklara olan sevgisi ve onları mutlu etme arzusu ile Yusuf Tümay, Tümay Tüm Çocukların Derneği’ni kurdu. Bu dernek sayesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki köylere giderek çocuklara hediyeler dağıtıyor. Son olarak Ağrı’nın Patnos ve Doğubayazıt ilçelerindeki köylerde çocuklara çeşitli hediyeler ve spor ayakkabılar dağıttı.

 

 

“AMACIMIZ ÇOCUKLARI MUTLU ETMEK”

 

Yusuf Tümay, okuldan arta kalan zamanlarında il il, ilçe ilçe ve köy köy gezerek çocuklara ulaşıyor. Tümay, “Tümay Tüm Çocukların Derneği kurucusu ve başkanıyım. Biz tüm köyleri geziyoruz. Her hafta bir ile gidiyoruz. Geçen sene 13 bin çocuğumuza ulaştık. Bizim hedefimiz tüm çocuklar gülene kadar Türkiye’yi dolaşmak. Patnos ve Doğubayazıt ilçelerindeki köylerdeki çocuklarımıza ayakkabı ve hediye getirdik. Tüm çocuklarımız gülene kadar yola devam diyoruz. Amacımız çocuklara yardım etmek değil, çocukları mutlu etmek,” dedi.

 

 

KÖYLERDE MUTLULUK DAĞITIYOR

 

Yusuf Tümay’ın çalışmaları, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan çocuklar için büyük bir anlam taşıyor. Çocuklara ulaştırdığı hediyeler, onlara sadece fiziksel ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda onlara umut ve mutluluk da getiriyor. Tümay’ın bu özverili çalışmaları, Türkiye çapında büyük yankı uyandırdı ve birçok kişi tarafından takdirle karşılanıyor.

 

ÇOCUKLARA UMUT IŞIĞI

 

Yusuf Tümay’ın hikayesi, zorluklar karşısında pes etmeyen ve kendini başkalarının mutluluğuna adayan bir öğretmenin ilham verici öyküsü. Onun bu gayreti, çocukların yüzünde bir tebessüm yaratmak ve onlara daha güzel bir gelecek sunmak için attığı adımlar, topluma büyük bir örnek teşkil ediyor.

 

Yusuf Tümay’ın çocuklara olan sevgisi ve onları mutlu etme arzusu, her geçen gün daha fazla insana ulaşıyor ve büyüyerek devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklara umut ve mutluluk taşıyan bu değerli öğretmen, dur durak bilmeden çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

Resmi İlanlar