MALAZGİRT Haber Girişi : 19 Ağustos 2023 20:12

Dünyanın en zehirli örümcek türü Malazgirt’te görüldü!

Dünyanın en zehirli örümcek türü Malazgirt’te görüldü!
Afrika'nın tamamı, Avrupa'nın güneyi ve Asya'nın bir kısmında görülen dünyanın en ölümcül örümcek türü Argiope lobata Malazgirt’te ilk kez görüldü.

ALPARSLAN DİYARI-Afrika'nın tamamı, Avrupa'nın güneyi ve Asya'nın bir kısmında görülen dünyanın en ölümcül örümceği ilk kez Malazgirt’te tesadüfen görüldü.


Dünyanın en zehirli örümcek türleri arasında yer alan ve kendi eşlerini de yemeleriyle tanınan örümcek türü Malazgirt’te görüldü.


Erkekleri sadece 6 mm civarında olan örümcek Malazgirt’te görüldü. Dişileri ise yaklaşık 4 katı bir boyut olan 25 mm civarına erişebilen "argiope lobata" örümceği, bebekler, yaşlılar ve immmun sistemi baskılanmış olanlar (hamile, AIDS vs.) ve bilinen alerjik reaksiyon geçmişi olanlar için ölümcül tehlike oluşturabilen bir örümcek türü olarak bilinir.


Vücuttaki sinir hücrelerini öldüren, insanın hayatını kaybetmesine neden olduğu öğrenilen dişi örümcek Malazgirt Merkez’de bir vatandaş tarafından görüldü.

 

DİKKATLİ OLALIM


Haberde vatandaşların zehirli örümcek için yetkili kuruluşlarla irtibata geçip geçmediği noktasında bir açıklamaya yer verilmezken, görülen örümceğin bölgede yalnız olmadığı tahmin ediliyor.


Malazgirt ve çevre illerde oturan vatandaşlarımızın konuya hassasiyetle yaklaşıp türün görülmesi durumunda ilgili kuruluşlara haber vermeleri gerekmektedir.

 

Haber Merkezi
 

Resmi İlanlar