GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mayıs 2023 19:00

Dünya Engelliler Günü'nde engelli çocuklara sinema sürprizi

Dünya Engelliler Günü'nde engelli çocuklara sinema sürprizi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, engelliler haftası nedeniyle engelli çocuklara sinema sürprizi yaptı. 

Engelliler Haftası münasebetiyle sinema etkinliği düzenleyen Muş Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Müdürlüğü engelli çocuklara sinema ile buluşturdu.

Sosyal belediyecilik alanında güzel çalışmalara öncülük eden Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Engelliler Haftasında engelli çocukları unutmadı.

Ali Kuşçu Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen sinema etkinliğinde film öncesi patlamış mısır ikram eden Başkan Asya, daha sonra onların sinema heyecanına ortak oldu.

“ONLARIN GÖZLERİNDEKİ MUTLULUĞU GÖRMEK BİZLERİ DE MUTLU EDİYOR”

Düzenlenen etkinlik ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, özel çocukların mutluluğunu görmenin kendilerini de mutlu ettiğini belirterek: “Her yıl 10-16 Mayıs Engelliler haftası olarak kutlanıyor. Bu hafta toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması bakımından önemli bir haftadır. Engellilik, yalnızca engellilerin ve onların ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık problemi değil, toplumsal yönleriyle hepimizi çok yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Günlük hayata ve sosyal faaliyetlere etkin bir şekilde katılmak engelli veya engelsiz tüm bireylerin en tabii hakkıdır. Ülkemizde de nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetecek şartların oluşturulması, yaşam kalitelerinin artırılması, sosyal imkanlardan gerektiği şekilde yararlanmaları temel önceliklerimizden olmalıdır. Bu kapsamda bizde Muş Belediyesi olarak Engelliler haftası nedeniyle Ali Kuşçu Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören öğrencilere yönelik sinema etkinliği düzenledik. Özel çocuklarımızla çalışmalarımızı sürdürürken son derece mutluyuz. Düzenlenen etkinlikte onların gözlerindeki mutluluğu görmek bizleri de mutlu ediyor.

Göreve geldiğimiz günden bu yana toplumun bütün katmanları ile hemhal olmak üzere çalışma gayreti içinde olduk. Bu özel insanlarımızın özel bir yeri olması gerekir diye düşünerek kısa bir süre önce Lale Vadimizin içinde bir yer tahsis ederek 85 metrekarelik bir mekanı engelli kardeşlerimiz için inşa ettik. İlerleyen süreçlerde açmış olduğumuz engelsiz Yaşam Merkezi’nin çevresinde kamelyalarımızı da yaparak engelli kardeşlerimizin güzel vakit geçirecekleri mekanlarını daha güzel hale getireceğiz.”

Resmi İlanlar