MALAZGİRT Haber Girişi : 15 Ocak 2024 11:23

Dünya bu definenin peşinde! Tapınak şövalyelerinin altınları Malazgirt’te mi?

Dünya bu definenin peşinde! Tapınak şövalyelerinin altınları Malazgirt’te mi?
Haber Türk kanalında  Oylum Talu’ya konuk olan Define ve işaret uzmanı Uğur Kulaç, 385 ton altının Muş’ta olduğunu iddia etti.

 

Haber Türk kanalında yayınlanan programında açıklamada bulunan Define ve işaret uzmanı Uğur Kulaç, Muş’ta olduğu düşünülen Bizans ve tapınak şövalyelerinin kayıp altınları ile ilgili tartışmalara yeni bir boyut getirdi.

 

 

385 TON ALTIN MUŞ’TA MI

 

 

Programda Oylum Talu’nun sorularını yanıtlayan Define ve işaret uzmanı Uğur Kulaç, "Tapınak şövalyelerinin altınları nerede sorusuna? 385 ton altının Muş’ta olduğunu söyledi.

Kulaç, "385 ton tapınak şövalyelerinin altınları Muş’tadır. Birileri bizi seyrediyorsa bu adam deli ne söylediğini bilmiyor. Masal anlatıyor. Hayır salamıyorum. İsteyene ispat edebilirim. İkinci büyük gömü ise  İzmit’te. Roma devletine ait. 8 tane büyük mahzende. Bu yüzden Almanya  istibattı tarafından tehdit edildim. Söylediklerimin hepsini ispat edebilirim, biz istiyoruz ki bu altınlar bu topraklarda kalsın. Birileri o altınların çıkmasını istemiyor. Neden istemiyor. Çıkarsa bu devlet güçlenir diye istemiyor." dedi.

 

 

 

TAPINAK ŞÖVALYELERİNİN ALTINLARI MESELESİ

Batılıların inanışına göre, Fransa’da ayrı devlet kuracakları iddiasıyla baskına uğrayan Tapınak Şövalyeleri, altınları 20 gemiye yükleyip kaçırıyorlar. 10 gemi İsviçre'ye, 10 gemi Türkiye'ye gönderiliyor. İçerisinde kutsal emanetlerin de bulunduğu 10 gemi dolusu hazinenin İstanbul’a kaçırıldığı söyleniyor. Gemilerin Büyükçekmece limanına demirlendiği söyleniyor. Bu altınların büyük bir kısmı ise Anadolu’ya götürüldüğü söyleniyor. Ancak bugüne kadar altınların bulunup bulunmadığı ya da hala Büyükçekmece'de yerin altında olup olmadığı bilinmiyor.

 

 

HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar