YAŞAM Haber Girişi : 27 Aralık 2023 16:23

Doğal gaz faturasını beşe katlıyor! Evin ısınmasını engelleyen bu hatayı herkes yapıyor

Doğal gaz faturasını beşe katlıyor! Evin ısınmasını engelleyen bu hatayı herkes yapıyor
Kış aylarında hava derecesinin düşmesi nedeniyle gelen faturaların fiyatı giderek artarken pek çok insan evi daha sıcak tutmanın yolunu arıyor.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

ALPARSLAN DİYARI-Herkesin yaptığı bu hata ise faturayı beşe katlıyor. İşte evinizi sıcak tutmanız için yapmanız gerekenler...

 

Soğuk kış aylarında yüksek enerji faturalarıyla başa çıkmak herkesin dileği ve evin yeterince ısınmadan gelen yüksek faturaların sebeplerini bilmek önemli.

 

Faturanızı 5'e katlayan nedenleri ortaya çıkardık. Bu ipuçlarını hemen uygulayarak evinizde enerji tasarrufu sağlayabilir ve faturalarınızı kontrol altına alabilirsiniz.

 

Evini sıcak tutmanın temel adımlarından biri, doğru ısı yalıtımını sağlamaktır. Eğer evinizde ısı geçiren pencereler varsa, eviniz dışarıdaki hava kadar soğuk olabilir. Daha fazla ısı elde etmek için doğalgaz kullanımını arttırmak, faturanızın yüksek gelmesine neden olabilir. Ancak daha az doğalgaz kullanarak daha fazla ısı elde etmek mümkündür.

 

Evinizde ısı yalıtımı yapmak, içeride ve dışarıda yapıldığında, soğuk havanın içeri sızmasını engelleyebilir. Isı yalıtımı, kışın evinizi ısıtmakla kalmaz, aynı zamanda yaz aylarında da sıcaktan korur.

Camlardan gelen soğuk havayı önlemek için silikon veya bant kullanabilirsiniz. Bu basit önlem, camdan gelen soğuğu kısmen engeller.

 

Kombi bakımını yılda bir kez düzenli olarak yapmak, kombinizin daha etkili çalışmasını sağlar. Bakım yapılmayan kombi, evi yeterince ısıtamaz.

 

Sıklıkla kullanılan odanın kapısını kapalı tutmak, odaya soğuk havanın girmesini engelleyerek önemli bir adımdır. Açık olan her yerde oda sıcaklığı başka odalara yayılabilir.

 

Kalın yapılı halılar kullanmak, kış aylarında evinizin daha fazla ısınmasına yardımcı olabilir.

 

Peteklerin önünü eşyalarla kapatmamak, peteklerin ısısının evin içine daha iyi dağılmasını sağlar.

 

"HABER MERKEZİ"

Resmi İlanlar