MALAZGİRT Haber Girişi : 30 Temmuz 2023 11:22

Diyarbakır’dan Malazgirt’te satış için getirilen civcivler ilgi odağı oldu

Diyarbakır’dan Malazgirt’te satış için getirilen civcivler ilgi odağı oldu
Malazgirt Patnos durağı önünde kurulan seyyar kafeslerde satışa çıkarılan civcivler ilgi odağı oldu.

 

Diyarbakır’dan getirilip ilçede satışı yapılan civcivler, başta çocuklar olmak üzere vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

 

Her yıl ilkbahar ve yaz aylarında satışa çıkan tavuk civcivleri ile ördek civcivlerinin alıcıları için Malazgirt Patnos durağı karşısında satışa sunulduğunu ve Diyarbakır’dan  geldiğini belirten Sadık Kaya; Ördek, Hindi, Kaz, cinsi civcivleri ilçede sattıklarını söyledi.

 

 

Diyarbakır’da kendi çiftliklerinde civcivleri yetiştirdiklerini söyleyen ve yıllardır bu işi yaptığını belirten Kaya; Şuanda en çok ilgiyi gören civcivin 30 TL fiyatı ile ördek olduğunu ifade etti.

 

 

Vatandaşların yanı sıra çocukların da civcivlere büyük ilgi gösterdiğini anlatan Kaya; “İlkbahar ve yazlarında her sene civciv satışları artıyor. Özellikle köyden gelen vatandaşlar en az 10 tane alırken, şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımızda çocukları için 2-3 adet alıyor” diye konuştu.

 

 

Kaya Fiyatların şuan için uygun olduğunu belirten Çalışan; “Ördek 30Lira, Hindi 50 Lira, Kaz 35 Liradan alıcı buluyor” cümlelerini kullandı.

 

Vatandaşlardan Ercan Güven ise çocukları için her sene civciv aldığını, geçen sene olduğu gibi bu senede 5 civciv aldığını ifade etti.

 

Haber: İlhan Güvenir

 

Resmi İlanlar