BÖLGEHaber Girişi : 09 Mayıs 2024 13:50

Diyarbakır’da gönüllü başladı: Ulusal ve uluslararası 40 festivalde boy gösterdi

Diyarbakır’da gönüllü başladı: Ulusal ve uluslararası 40 festivalde boy gösterdi
Diyarbakırlı hayvanseverin hayvan barınağı filmi pek çok dile çevrilip İtalya, Yunanistan ve Amerika gibi birçok ülkede 40’tan fazla festivalde gösterim alıp çok sayıda ödül kazandı.

ALPARSLAN DİYARI- Diyarbakır’da hayvansever Mehmet Yüksel’in sokak hayvanlarını rehabilite etmek amacıyla kendi imkanlarıyla kurduğu ve “Huzur Çiftliği” adını verdiği hayvan barınağı filmi pek çok dile çevrilip İtalya, Yunanistan ve Amerika gibi birçok ülkede 40’tan fazla festivalde gösterim alıp çok sayıda ödül kazanarak ulusal ve uluslararası başarılara imza attı. 

 

 

 

 

 

Yaklaşık iki yıl süren ve pek çok dilde çevri yapılarak dünyayı dolaşan Huzur Çiftliği filmi, dünyada geniş bir izleyici kitlesi yakaladı. Festival sürecinin sonuna gelen filmin aldığı ödüllerin isimlerinin yazılı olduğu film afişi, filmin yönetmeni Feyzi Baran ve senaristi Kamil Kahraman tarafından filmin kahramanı Mehmet Yüksel’e takdim edildi.

 

 

Yönetmen Feyzi Baran, filmin hikayesinin 4 yıl önce başladığını, bu hikayeyi duyduklarında inanmadıklarını ifade etti. Kendi gözleriyle görüp Mehmet Yüksel ile tanışmak istediğini ve diyalog sürecinin başladığını belirten Baran, bu diyalogla beraber Huzur Çiftliği’ne gidip gelmeler başladığını söyledi. 

 

 

 

 

 

“FARKLI MEVSİMLERDE ÇEKİMİ YAPTIK”

 

 

Mehmet Yüksel’in az anlatıldığının farkına vardığını ve bir sinemacı olarak bunun tüm dünyada gösterim alması gerektiğine inandığını belirten Baran, "Kamil hocama geldik ve bu işin senaryo kısmını çalıştık. Çok önemli bir aşamada çekim aşaması. Yaklaşık bir yıl sürdü. Farklı mevsimlerde çekimi yaptık. Film, 2021’in sonuna doğru festival sürecine başladı. Festival sürecine başlar başlamaz üç tane festivalden bir davetiye aldık. Ödül aldı ve bu mevzu hakikaten ciddi bir yere doğru gider ve 2024’te festival süreci bitti" ifadelerini kullandı. 

 

 

“FİLMİN DİJİTAL PLATFORMLARDAKİ SATIŞTAN GELEN GELİRİN TAMAMI HAYVANLARA, HAKLARINA ADANACAK”

 

 

Ulusal ve uluslararası 40’ın üzerinde festivalde yarıştıklarını ifade eden Baran, "Çok sayıda ödül aldı. Bu film her kesimden ödül aldı. her kesimden ödül alması filmimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor aslında. Yurt dışında İtalya’da, Yunanistan’da, Rusya’da hayvan hakları festivali var orada gösterildi. Amerika’da ödül aldı. iki yılın sonunda festival sürecimizin sonuna geldik. Şimdi ise filmin dijital hakları devri yapılacak. Filmin dijital platformlardaki satıştan gelen gelirin tamamı hayvanlara, haklarına adanacak" diye konuştu. 
Huzur Çiftliği senaristi Kamil Kahraman, konuyu duyduğu zaman çok heyecanlandığını, sonra bir süre Mehmet Yüksel’in hayatını, hayvanlarla olan ilişkisini, neler yaptığını gördüklerini izlediğini söyledi.

 

 

 

 

 

“BELGESEL OLUŞTUKTAN SONRA DÜNYANIN FARKLI YERLERİNDE GÖSTERİM ALMASI, İZLENMESİ VE BEĞENİLMESİ BİZİ ÇOK MEMNUN ETTİ”

 

 

Senaryo kısmının bu süreçte canlandığını belirten Kahraman, "Mehmet ağabey de bu konuda farklı görüşlerden uzakta, kendine özel bir alan oluşturmuş. Ve sadece kendi gibi düşünen bir insandı. Bu öznel fikirleri çok hoşumuza gitti. Belgesel oluştuktan sonra dünyanın farklı yerlerinde gösterim alması, izlenmesi ve beğenilmesi bizi çok memnun etti. Çin’den, Rusya’ya, İtalya’ya, Avrupa’ya birbirine farklı çok değişik düşüncelerde festivallerde insanların aynı duygularla bize mesajlar atması, beğendiklerini ifade etmesi çok hoşumuza gitti" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

“SOKAKTA YAŞAYAMAYACAK BİR CANI ALIP ORADA KENDİ İMKANLARIMLA TEDAVİ ETMEYE BAŞLADIM”

 

 

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı ve Huzur Çiftliği sahibi Mehmet Yüksel ise, hayvanlara ve doğaya karşı bir hassasiyetinin olduğunu, sokak aralarında arabaların çarpması ve hayvanın yaralı bir şekilde orada kalması kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

 

 

Kendi imkanlarıyla Huzur Çiftliği adıyla, huzurun bulunduğu alan olarak bir yer kurduğunu aktaran Yüksel, "Sokakta yaşayamayacak bir canı alıp orada kendi imkanlarımla tedavi etmeye başladım. Belgesel ise, arkadaşlar bizi ziyarete geldiler. Bu çalışmamızı fark edip bunun belgesele çevirme teklifinde bulundular. Bu yaptığımız örnek teşkil etmesi için çok önemlidir. Doğal bir ortam ve arkadaşlar bir yıl gidip geldiler. Bunu da beklemiyordum, dünya da çok yerde ödüller aldı. Diyarbakırlı olarak bende bu çalışmadan mutlu oldum" sözlerini ifade etti.

 

 

"HABER MERKEZİ"

 

 

Resmi İlanlar