GÜNDEM Haber Girişi : 03 Ağustos 2024 17:40

Diva-Sen Başkanı Saysal: Şehadetin Mübarek olsun İsmail Haniye

Diva-Sen Başkanı Saysal: Şehadetin Mübarek olsun İsmail Haniye
Diva-Sen Muş İl Başkanı Maşallah Saysal’dan İsmail Haniye suikastına kınama mesajı.

ALPARSLAN DİYARI- DİVA-SEN Muş İl Başkanı Maşallah Saysal, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik gerçekleştirilen suikastı kınayarak bir mesaj yayımladı. Saysal, “Şehadetin mübarek olsun İsmail Haniye. Özgür Filistin için, özgür Kudüs için, ümmetin izzeti ve haysiyeti için mücadelene şahidiz. Tüm Filistin halkına ve özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara ve ümmete sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

İsmail Haniye’nin Tahran’da gerçekleştirilen bir suikast sonucu hayatını kaybetmesini lanetleyen Maşallah Saysal, Filistin halkının kendi vatanlarında huzur içinde yaşayabilmeleri için Haniye gibi birçok şehit verdiğini belirtti. “Filistin halkına başsağlığı diliyoruz” dedi.

 

 

 

Haniye'nin yaşamını Filistin davasına ve barışa adadığını vurgulayan Saysal, “Haniye, aile fertleri İsrail tarafından katledildiğinde dahi barışa olan inancını bir an olsun yitirmemiştir. İsmail Haniye, şanlı Filistin direnişinin sembolü haline gelmiştir. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır. Gazze’nin şehitler kervanına bir büyük mücahit daha katıldı. Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehit vermiş İsmail Haniye, insanlık düşmanı, katliamcı Siyonist İsrail yönetiminin saldırısıyla şehit edildi. Makamı ali, mekânı cennet olsun. İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu. Çocuklarının ve torunlarının şehadetinin ardından gösterdiği vakur duruşu ve sarsılmaz inancı karşısında Rabbim onu da şehitlikle mükâfatlandırdı. Tüm Filistin halkına ve özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara ve ümmete sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

 

 

SEVDA BALKAYA
 

Resmi İlanlar