MUŞ Haber Girişi : 12 Ekim 2023 11:48

Dikkat Muş’ta görüldü! Vatandaşlar korku ve panik içinde… 

Dikkat Muş’ta görüldü! Vatandaşlar korku ve panik içinde… 
Temmuz ayında Türkiye genelinde alarm seviyesini artıran zehirli dev kurt örümceği (Lycosa praegrandis) türü örümcekler, son olarak Muş’un Hasköy ilçesinde görüntülendi.

ALPARSLAN DİYARI - Muş'ta görülen ve gün geçtikçe sayıları artan örümcek türünün  "dev kurt örümceği (Lycosa praegrandis)" olduğu düşünülüyor.  Daha önce Ağrı, Afyon ve Gümüşhane'de de rastlanan bu örümcekler, hızla Muş'un dört bir yanına yayılıyor.

 

 

 

İnsanlar için çok az zehirli olduğu düşünülen dev kurt örümceği, soğuyan havalarla birlikte evlerde görülmeye başlandı.  Bu durum Muş'ta yaşayanlar için korku ve paniğe neden oldu.

 

 

 

 

KURT ÖRÜMCEKLERİ


Kurt örümcekleri (Lycosidae) ailesi içerisinde bulunan en iri türlerden biridir. Boyut olarak gövdeleri 2-3 cm arasında (bacak dahil değil) değişir. Abdomeni (karnı) açık gri ve toprak rengindedir. Bacaklarında siyah şeritler, pedipalplarında (ağız kenarındaki ufak uzuvlar) siyah noktalar bulunur. Karın altında turuncu kontrastları da mevcuttur. Muhteşem görme yetenekleri vardır. Kurt örümcekleri yumurtalarını, karında bulunan ağ püskürten spinneret (memecik) organlarına bağlı tutar. Genelde iki büyük gözün altında 4 küçük göz ile tanınırlar. Tepede ise iki tane laterale (yanlara) bakan göz vardır.

 

 

 

 

KURT ÖRÜMCEĞİ ZEHİRLİ MİDİR?

 

Vatandaşlar arasında en merak edilen soru ise, Kurt örümceği zehirli midir? Zehirsiz örümcek yoktur, ancak bu zehrin toksisitesi kaza durumunda herhangi bir sorun yaratmayabilir, kurt örümceği söz konusu olduğunda zehri insanlar için çok az zehirlidir.


HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

Resmi İlanlar