MUŞ Haber Girişi : 28 Kasım 2023 12:27

Dev şirket  Muş’ta jeotermal kaynak arama ruhsatı aldı

Dev şirket  Muş’ta jeotermal kaynak arama ruhsatı aldı
Muş İl sınırları içerisinde jeotermal kaynak arama projesi Ignis H2 Enerji Üretim A.Ş. (“IGNIS") şirketi’ine Muş İl Özel İdare tarafından ruhsatı verildi. 

ALPARSLAN DİYARI- Sürdürülebilir enerji üretimi için farklı teknolojilerin geliştirilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla Petrol ve Gaz sektöründeki engin tecrübesini jeotermal enerji sektörüne aktaran IGNIS, edindiği yeni jeotermal arama ruhsatıyla, küresel jeotermal portföyünü büyütmeye devam ediyor.

 

 

Risk seviyeleri açısından dengeli bir jeotermal portföye sahip olmanın önemini benimseyen IGNIS’in yakın zamanda edindiği jeotermal arama ve işletme ruhsatları şirketin yaklaşımı ile tamamen örtüşüyor. IGNIS’in küresel yaklaşımı, ayrı zaman çizelgelerinde ve farklı teknolojiler ile geliştirilecek bir fırsatlar yelpazesi sunuyor.

 


GÜROYMAK VE NEMRUT GİBİ ÖNEMLİ JEOTERMAL SAHALAR BULUNMAKTA

 


Şirketin yeni ruhsatı sahası, tektonik ve volkanik süreçlerle jeolojik açıdan oldukça aktif bir karakter kazanan bölgede ve çevresinde jeotermal enerji üretimi için uygun bir ortama ev sahipliği yapmaktadır.  Nemrut volkanizmasının etkili olduğu bölgedeki fay segmentlerinin birbirleri, yoğun kırık sistemleri ve açılma zonları ile kesiştikleri alanlarda Güroymak ve Nemrut gibi önemli jeotermal sahalar bulunmakta.

 

 

Bölgede yürütülen bazı jeolojik ve jeokimyasal çalışmalar sonucunda yüzeyde 30OC’ye ulaşan doğal çıkışların tespit edildiği ruhsat alanında, öncül jeotermometre çalışmaları su sıcaklığının yerin derinliklerinde enerji üretimine uygun bir potansiyele sahip oldunduğuna işaret ediyor.

 

 

Türkiye’nin doğusundaki el değmemiş jeotermal potansiyeli ortaya çıkarmaya kararlı olan IGNIS, yaptığı açıklamalarda 2030 yılına kadar 1 GW’lık yenilenebilir enerji potansiyeline sahip bir portföye ulaşma hedefi yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.  

 

 

Jeotermal sektörde öne çıkan bir paydaş olan IGNIS hakkında daha fazla bilgiye https://ignisenergy.com/tr ya da https://www.linkedin.com/company/ignis-energy-inc/mycompany/  bağlantılarından ulaşabilirsiniz.

 

 

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar