MALAZGİRT Haber Girişi : 01 Nisan 2023 14:41

Deprem bölgesinde görev yapan Belediye ekibine teşekkür belgesi takdim edildi

Deprem bölgesinde görev yapan Belediye ekibine teşekkür belgesi takdim edildi

Deprem bölgesinde görev yapan Belediye ekibine teşekkür belgesi takdim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan Malazgirt Belediyesi ekiplerine teşekkür belgesi verildi.

Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, Belediye Başkanlık makamında yaptığı konuşmada, deprem bölgesine giderek orada yaşanan felaketi yakından gördüğünü belirtti.

Depremin yaşandığı ilk günlerden itibaren bölgeye gittiklerini anlatan Altın, " Öncelikle depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza baş sağlı diliyorum, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Malazgirt ilçemizde Kaymakamlığımız ile koordineli bir şekilde yaklaşık 15 tır, deprem bölgesindeki farklı illere ulaştırdık. Araçlarımızı ve personelimizi de gönderdik. Hem fen işlerinden, hem İtfaiye müdürlüğünden, hem de temizlik ekibimizden 8 arkadaşımız arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Ayrıca deprem bölgesine iş makinesi ve enkazları taşımak için kamyon yolladık." dedi.

Belediye temizlik ekibinden Murat Altın de afetin ilk günlerinden itibaren deprem bölgesine gittiklerini ve orada AFAD'ın koordinasyonunda askerlerle işbirliği yaparak görevlerini yerine getirdiklerini aktardı.

Çok zor bir süreç yaşandığını vurgulayan Altın, "Birkaç vatandaşı kurtarma şansımız oldu. Cenazelerin çıkarılmasına da yardımcı olduk. " diye konuştu.

Fen İşlerinden Mühendis Mustafa Erdem de rabbim böyle bir felaketi ülkemize bir daha yaşatmasın. Korkunç bir yıkım vardı. Binalar toz yığını haline gelmişti dedi.

Köse, konuşmaların ardından bölgede görev yapan itfaiye ve fen işleri personeline teşekkür belgesi takdim etti.

Resmi İlanlar