MALAZGİRT Haber Girişi : 03 Ocak 2024 10:34

DEM Parti Malazgirt adayı kim olacak?

DEM Parti Malazgirt adayı kim olacak?
DEM Parti Malazgirt Belediye Başkan Adayı’nın belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

ALPARSLAN DİYARI- Partiye çok sayıda aday adayı başvuruda bulundu. Ancak bu aday adayları arasında hangi ismin seçileceği henüz belli değil.

 

Kulislere yansıyan bilgilere göre DEM Parti Malazgirt Belediye Başkan Adayı’nı belirlemek için delegelerin oyuna başvurarak ön seçime gidecek.

 

Ön seçimde oy kullanacak delegelerin yer alacağı listenin de önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Ancak söz konusu listenin nasıl oluşturulacağı öğrenilemedi.

 

Edinilen bilgiye göre DEM Parti Seçim Komisyonu Diyarbakır’da tüm belediye başkan aday adaylarıyla önümüzdeki birkaç gün içinde bir araya gelecek.

 

Malazgirt  merkez ve Konakkuran beldesi için başvuran aday adaylarıyla toplantı yapılarak gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilecek.

 

 

DELEGELER BELİRLEYECEK

 

Toplantıda Seçim Komisyonu üyeleri, aday adaylarına ön seçime ilişkin de bilgi verecek. Komisyon üyeleri, yapılacak ön seçimin demokratik bir yarış içerisinde geçeceğini, sürece müdahalede bulunulmayacağını vurguluyorlar. Tüm adaylara eşit yaklaşılacağını dile getiren komisyon üyeleri, delegelerin takdiri ile aday adaylarının belirleneceğini kaydetti.

 

Öte yandan Seçim Komisyonu aday adaylarıyla mülakata başladı. 

 

Malazgirt Belediye Başkan Adaylığı için aralarında Erol Yaldız, Maksut Kayretli, Ahmet Kenan Türker, İlhami Eren, Ahmet Şancı, Cesim Gökçe, Şakir Şen, Gülistan Özel, Sema Tekin ve Suzan Akural başvuruda bulundu.

 

 

"HABER MERKEZİ"

Resmi İlanlar