MUŞ Haber Girişi : 30 Ekim 2023 10:50

Cumhuriyet'in 100.yılı uğurlu geldi! Muş’ta husumetli aileler barıştı

Cumhuriyet'in 100.yılı uğurlu geldi! Muş’ta husumetli aileler barıştı
Muş’un Bozbulut köyünde aralarında husumet bulunan 4 aile barıştırıldı. 2 yıllır devam eden hüsümet Cumhuriyet'in 100. yılında son buldu.

 

ALPARSLAN DİYARI-Muş’un Bozbulut köyünde 2 yıldır devam eden Çağlayan, Erikli, Kaynar ve Köç aileleri arasındaki kavgada 4 kişinin yaralanmasıyla aileler arasında husumet başladı.

 

 

Muş Valisi Avni Çakır, Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya ve Süleymani Bavike ailesinin Kanaat Önderi olan Mehmetşah Koç husumetin sona erdirilmesi için dört ailenin üyeleriyle görüştü.

 

 

Aileleri ikna eden Muş Valisi Avni Çakır, Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya Bozbulut köyü camisinde tarafları bir araya getirdi.

 

 

 

Programda konuşan Muş Valisi Avni Çakır, barışa katkısından dolayı başta Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve Belediye Başkanı Feyat Asya olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Husumetli aile fertleri,”Cumhuriyetin 100. Yılında bizlerin barışmasına vesilen olana il Protokolümüze çok teşekkür ederiz. Bizler onların sayesinde Cumhuriyetin 100. Yılına barış içinde girmenin mutluğunu yaşıyoruz.”dedi.

 

Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek Belediye Başkanı Feyat Asya ise birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, barışta etkisi olan dört ailenin üyelerine teşekkürlerini sundu.

 

HABER: EMRULLAH ÖZBEY

 

Resmi İlanlar