GÜNDEM Haber Girişi : 25 Haziran 2023 15:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından LGS hakkında önemli bir açıklama yaptı. 

 

Türkiye'nin Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öncelikle LGS sonuçlarının tüm öğrenciler için hayırlara vesile olmasını diledi. Daha sonra ise 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak tercih sürecine değindi ve öğrencileri etkileyen bir mağduriyet oluşturmadan yeni bir düzenleme yapacaklarını duyurdu. 

 

Cumhurbaşkanı, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla bir karar aldıklarını belirtti. Bu düzenleme kapsamında, sadece Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki okulların 8. sınıflarında kayıtlı olan öğrenciler için tercih döneminde ek kontenjan açılacağını ifade etti. 


Bu düzenleme ile ilgili detayların Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak kılavuzda yer alacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şube için 2 ek kontenjan açılacağını ve bu kontenjanların Türkiye genelindeki sınavlı okullarda kullanılabileceğini söyledi. 

 

Özellikle depremden etkilenen öğrencilerin mağduriyetlerini gidermeyi amaçlayan bu düzenlemenin, diğer öğrencileri etkilemeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm öğrencilere hayırlı bir tercih süreci, keyifli bir tatil ve başarılı bir lise hayatı diledi. 

Resmi İlanlar