BÖLGE Haber Girişi : 25 Ocak 2024 12:54

Çoban köpekleri kurtlara geçit vermedi!

Çoban köpekleri kurtlara geçit vermedi!
Ağrı'nın Patnos ilçesinde sert ve soğuk geçen kış aylarında yiyecek bulamayan kurtlar Gökoğlu Köyü mezrasına indiler çoban köpekleri kurda saldırdılar.

ALPARSLAN DİYARI-Ağrı'nın Patnos ilçesinde sert ve soğuk geçen kış aylarında yiyecek bulamayan kurtlar Gökoğlu Köyü mezrasına indiler çoban köpekleri kurda saldırdılar.  Dağlık bölgelerinde yaşayan kurtlar, yiyecek bulmak için aşağılara inmeye başladı. Aç kalan kurtlar koyunlara saldırı hazırlığında iken çoban köpekleri kurtlara saldırdı. Kurtları gören köpekler havlayarak sahiplerini uyandırırken öte yandan da kurt sürüsüne saldırdı.

 

 

PLANLARI BOŞA ÇIKTI

 

 

 

Küçükbaş hayvanları telef etmek isteyen kurt sürülerin planları etkisiz oldu. Kurt sürüsü kaçarken iki çoban köpeği içlerinden bir tanesine saldırdı. Olaya şahit olan vatandaşlar " Bizler yaz boyunca çobanlık yaparız ve çocuklarımızda inşaatlarda çalışıyor. Tüm birikimlerimizi başlıca geçim kaynağı olan hayvancılığa yatırıyoruz. Aç kalan kurtlar az kalsın tüm birikimlerimizi telef edeceklerdi. Köpeklerin havlamasıyla uyandık. Dışarıya çıktığımızda ise iki köpeğimizin bir kurda saldırdığını gördük. Taşlarla sobalarla uzaklaştırdık. Köpeklerimizin saldırdığı yaralı kurt bir süre sonra gözden uzaklaştı. Korkudan uyuyamıyoruz" ifadelerini kullandılar.


"HABER MERKEZİ"


 

Resmi İlanlar