GÜNDEM Haber Girişi : 16 Kasım 2023 09:56

Çiftçilere müjde! Mazot desteği verilecek

Çiftçilere müjde! Mazot desteği verilecek
Çiftçilerin dört gözle beklediği haber geldi. Çiftçilere destek olabilmek için kasım ayının ortalarında ülke genelindeki çeşitli belediyeler projeler hayata geçirmeye devam ediyorlar.

ALPARSLAN DİYARI- Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçilere ilettiği tarımsal destek ödemelerine ilişkin kasım ayının ortalarında araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Kasım ayının birinci ve ikinci tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz süreçte verilmişti. Bu hafta ya da önümüzdeki haftalarda da farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerinin verileceği tahmin ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destek ödemelerine ilişkin duyuruları yakından takip edilirken, belediyeler de çiftçilere destek olabilmek ve tarımsal üretim artırabilmek için kasım ayının ortalarında çeşitli desteklere ilişkin bilgilendirme metinleri yayınlıyorlar.

 

MAZOT DESTEĞİNDE SON DURUM


Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destek projelerinin yanı sıra, belediyelerin çiftçilere destek olabilmek için hayata geçirdiği programlar da yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, farklı illerde ikamet eden vatandaşlar belediyelerin güncel tarımsal destek projelerini araştırıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçilere mazot desteği verileceğini duyurdu. Söz konusu destek için başvurular 15 Kasım ile 15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Konuya ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda ‘’Başkenti ve Başkentlileri Kalkındırmaya Devam Ediyoruz. 2024 yılı Mazot Desteği kapsamında, kendi adına ait traktör ruhsatı ve çiftçi kayıt sistemi belgesi olan üreticilerimize en az 5 dekar ve en fazla 20 dekar üzerinden olmak üzere destekleme yapılacaktır’’ ifadelerine yer verildi.

 

TARIM DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mazot desteği vereceğini açıklamasının ardından, farklı belediyelerin tarımsal destek projelerine ilişkin de araştırmalar yapılıyor. Belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden tarımsal destek projelerine erişilebilir. Tarım ve Orman Bakanlığı da kasım ayı boyunca farklı tarımsal destek ödemelerini çiftçilere iletecek. Kasım ayının ortalarına kadar farklı alt başlıklardan oluşan iki tarımsal destek ödemesi çiftçilere verildi. Bu hafta ya da önümüzdeki süreçte yeni tarımsal desteklerin verileceği tahmin ediliyor. Ödemeler gerçekleştikçe bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunacak.


HABER MERKEZİ

Resmi İlanlar