GÜNDEM Haber Girişi : 11 Haziran 2023 16:36

CHP'li Tanal köylüler için seslendi: 1 aydır elektriksiz ve susuzlar

CHP'li Tanal köylüler için seslendi: 1 aydır elektriksiz ve susuzlar
CHP Milletvekili Tanal, "Derhal bölgenin su ve elektrik ihtiyaçları karşılanmalı, mağduriyetleri giderilmelidir.

CHP'li Tanal Şanlıurfa'daki köylüler için seslendi: 1 aydır elektriksiz ve susuzlar

 

Şanlıurfa'da köylüler bir aydır elektriksiz ve susuz yaşadıklarını dile getirdi. Durumun ciddiyetine dikkat çeken CHP Milletvekili Tanal, "Derhal bölgenin su ve elektrik ihtiyaçları karşılanmalı, mağduriyetleri giderilmelidir. Bu uygulama eşitsizlik sonucu yoksulluk yaratıyor. Bu yoksulluk nedeniyle insanlık onuru zedeleniyor. İnsanca yaşama hakkı ihlal ediliyor" dedi.

 

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinin Doğu Konacık mezrasında köylüler bir aydır elektriksiz ve susuz yaşıyor. Duruma dikkat çeken CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bugün Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımına mezrada yaşayan çocukların yaşadıkları sıkıntıları içeren bir video da ekleyen Tanal yetkililere sorunun bir an önce çözülmesi çağrısı yaptı.

 

CHP'li Tanal şunları dile getirdi:

 

"Şanlıurfa, Harran Doğu Konacık Mezrası’nda yaşayan çocuklarımız da vatandaşlarımız da isyan ediyor. 1 aydır elektriksiz ve susuzuz diyorlar. Bölge halkı, her yere şikayet ettik, Belediyesi’nden, Kaymakam’a, Vali’ye kadar ama hiçbir yetkili bu işe el atmadı diyor.

ÇOCUKLARIMIZ FERYAT EDİYOR

Çocuklarımız ‘elektriksiziz, ders çalışamıyoruz, okula gidemiyoruz, şişelerle su taşımak zorunda kalıyoruz’ diye feryat ediyor. Coğrafya kader olmamalı. Sosyal devlet anlayışı gereği, eşit koşullarda eğitim tüm çocuklarımızın hakkı. Su demek yaşam demektir. Su bir insan hakkıdır, insan hakları ihlali tavan yapmış. Su ve elektrik medeniyet demektir. 2023 yılının Türkiye’sinde halen elektrik ve suyu olmayan mahalleler var. Şanlıurfa Belediyesi bölgeye acilen su götürmelidir.

Resmi İlanlar