GÜNDEM Haber Girişi : 17 Aralık 2023 15:15

Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor: O tarihe kadar başvurmayanlara para cezası

Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor: O tarihe kadar başvurmayanlara para cezası
Telefonu olan bütün vatandaşları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 1 Ocak itibarıyla başvuru yapmayanlar belirli bir miktar para ödemek durumunda kalacak.

 

ALPARSLAN DİYARI- Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte telefon kullanımı büyük bir ihtiyaç haline geldi. Telefon kullanımı her geçen gün artıyor ve telefonlara birçok yeni özellikler ekleniyor.

 

 

 

Hız açısından, şu an da kullandığımız 3G’den daha hızlı olan 4,5G teknolojisi büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu teknolojiden faydalanmak için cihazın 4,5G uyumlu olması gerekiyor.

 

 

SIM kartlarınızı daha önceden 4,5G uyumlu olanlara değiştirdiyseniz, 4,5G’yi büyük bir rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak Türkiye’de son yıllarda mobil hat teknolojisi ile ilgili SIM kartlarda önemli bir değişikliğe gidildi.

 

 

 

1 OCAK’TAN SONRA ZORUNLU OLACAK

 

1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla telefonlarınıza taktığınız SIM kartlarınızın 4.5 G teknolojisine geçmesi zorunlu hale gelecek.

 

4,5 G teknolojisine geçmeyip eski hattını kullanmaya devam eden vatandaşlar, telefonlarının çalışmaması ya da internet hızının yavaşlaması gibi sorunlarla karşılaşabilir.

 

 

"HABER MERKEZİ"

Resmi İlanlar